Uszkodzone prawe lusterko - wymiana czy naprawa?
Moderator: Sebu$
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Znalazłem lusterko, podgrzewane, elektrycznie ustawiane, prawe, pod kolor ale czy jest znaczenie czy to wersja po lifcie przy przed? Jeśli chodzi o całe lusterko, tzn. czy będzie pasować. Bo czytałem, że może się różnić sam sposób mocowania nakładki plastikowej, ale jak kupuje CAŁE lusterko to nie ma znaczenia....
-
- Zafiromaniak
Tylko jak się tam dostać. Mam książkę "Sam naprawiam... " ale tam na rysunku trochę inaczej to wygląda... Takie dwie plastikowe pastylki odczepić? Jedną odczepiłem, i w środku jest śruba.
Co do podgrzewanych lusterek, to są wersje, które tego nie miały... Ja mam wersje ELEGANCE (lift) to mam podgrzewane...
Tutaj ktoś miał podobny problem...
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16106
I wynika z tego, że podgrzewane to 5 pinów.
Znalazłem pod kolor 5-pinowe, podgrzewane. Zwykłe są oznaczone jako 4 pinowe.
Co do podgrzewanych lusterek, to są wersje, które tego nie miały... Ja mam wersje ELEGANCE (lift) to mam podgrzewane...
Tutaj ktoś miał podobny problem...
http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=16106
I wynika z tego, że podgrzewane to 5 pinów.
Znalazłem pod kolor 5-pinowe, podgrzewane. Zwykłe są oznaczone jako 4 pinowe.
Ostatnio zmieniony 16 sty 2017, 21:11 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
Przyszło mi lusterko. Używany oryginał. Tylko nie chce się złożyć. Coś jest zepsute?
Czy były wersje lusterek elektrycznie podgrzewanych, regulowanych elektrycznie ale nieskładanych? To by było dziwne, bo nawet w Skodzie Felicii i Fiacie 126p (elegant) miałem składane lusterka...
Czy były wersje lusterek elektrycznie podgrzewanych, regulowanych elektrycznie ale nieskładanych? To by było dziwne, bo nawet w Skodzie Felicii i Fiacie 126p (elegant) miałem składane lusterka...
Ostatnio zmieniony 19 sty 2017, 17:19 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Zafiromaniak
Mechanik mi mówił, że dopiero się składa jak je zamontuje a nie w ręce. Ja go jeszcze nie montowałem, ale w rękach trzymając nie potrafiłem złożyć. Podobno po montażu jest inaczej, bo jest tzw. ramię. No tłumaczył mi to jakoś zasadami fizyki w każdym razie. Bo gdyby w ręce się lekko składało to np. na autostradzie by mi takie lusterko od pędu powietrza się ruszało.
Generalnie Skoda Felicia z 1999 rocznika miała składane lusterka (wersja podstawowa) to chyba i Zafira, która jako nowe auto była wyższa klasowo niż Felicia powinna mieć już składane.
Generalnie Skoda Felicia z 1999 rocznika miała składane lusterka (wersja podstawowa) to chyba i Zafira, która jako nowe auto była wyższa klasowo niż Felicia powinna mieć już składane.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2017, 12:09 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.