Odtwarzacz MP3 z kart SD zamiast radia cyfrowego
-
Flora
Odtwarzacz MP3 z kart SD zamiast radia cyfrowego
W ramach kolejnej odsłony dziwnych pomysłów na modyfikacje, zastanawiałem się czy jest sens robić urządzenie, które będzie udawało moduł radiowy DAB, a zamiast radia będzie odtwarzało muzykę z karty pamięci.
Żeby to zadziałało w radiu musi występować wejście dodatkowe (AUX), więc równie dobrze można podłączyć np telefon lub zwykły odtwarzacz.
Moduł odtwarzałby muzykę z karty pamięci, więc dodatkowo trzebaby tą pamięć zapełniać.
Plus jest taki, że listę katalogów/utworów można przeglądać na wyświetlaczu, a sterowanie odbywa się przez rolki na kierownicy lub radio.
Ma to sens?
Jakieś sugestie?
Żeby to zadziałało w radiu musi występować wejście dodatkowe (AUX), więc równie dobrze można podłączyć np telefon lub zwykły odtwarzacz.
Moduł odtwarzałby muzykę z karty pamięci, więc dodatkowo trzebaby tą pamięć zapełniać.
Plus jest taki, że listę katalogów/utworów można przeglądać na wyświetlaczu, a sterowanie odbywa się przez rolki na kierownicy lub radio.
Ma to sens?
Jakieś sugestie?
-
wampir11111
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
Flora
Nie uda się tego zrobić, ponieważ radio steruje napędem, z którego dostaje dane. Musiałbym symulować obrazy płyt, co jest średnim rozwiązaniem, a właściwie niemożliwym biorąc pod uwagę jak zbudowany jest napęd płyt i jego sterownik.wampir11111 pisze:Jak byś chciał to mogę Ci wysłać cdc40opere do testów czy w niej da się takie coś wykonać
Super, ale koszt sprzętu do testów to co najmniej 150 zł, a do tego najczęściej dochodzi sporo nieprzewidzianych drobnych wydatków, koszt prototypu i ogrom pracy. Oczywiście osobno należy policzyć jeszcze koszt wytworzenia gotowego produktu.rafant4011 pisze:Jak zrobisz to biorę
Coraz bardziej wydaje mi się, że mając AUX prościej po prostu podłączyć telefon. Chociaż kusi sterowanie z kierownicy i podgląd tytułów.
-
wampir11111
-
Flora
-
Flora