Podgrzewane fotele
Moderator: Sebu$
-
- Bywalec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Witam
Nie dziala podgrzewanie fotela kierowcy. Po nacisnieciu przycisku wlacza sie kontrolka i po minucie gasnie. Dzieje sie tak na kazdym stopniu podgrzewania. Jesli ktos mial u siebie taki problem prosze o info jak temu zaradzic.
Pozdrawiam
Nie dziala podgrzewanie fotela kierowcy. Po nacisnieciu przycisku wlacza sie kontrolka i po minucie gasnie. Dzieje sie tak na kazdym stopniu podgrzewania. Jesli ktos mial u siebie taki problem prosze o info jak temu zaradzic.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 lut 2019, 14:50 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Model:
-
- Bywalec
- Imię: Grzegorz
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Mam Signuma 2005r tez dziala bezproblemowo grzanie. W Insygniach byla akcja serwisowa i wymieniali maty. Pewnie jakies chinskie lapki zrobily maty i dlatego sie pala. Ale sprawdze kostki i bezpieczniki.Jesli modul jest ok to komputer pokaze ktora mata jest walnieta tzn. oparcie lub siedzisko?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2016, 09:41 przez GRYGA4, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Model:
Dziś sprawdziłem siedzenie pasażera miernikiem temperatury. Po załączeniu grzania maty nie grzeją a wskaźnik grzania gaśnie po około 30-40 sekundach ( wczasie załączania i gdy gaśnie wskaźnik słychać klikniecie przekaźnika). Sprawdzałem optycznie kostki pod siedzeniem wydają się ok.. Jerzeli ktoś miałby pełne schematy elektryczne oraz byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się nimi.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Raczej nie uda się naprawić maty. Jest to drut oporowy wpleciony w materiał. Jeżeli nie działa sama mata to pewnie dlatego, że ma przerwę. Naprawa przerwy w takim drucie nie jest prostą czynnością. Dodatkowo biorąc pod uwagę, że pojawiła się przerwa wynikająca ze zmęczenia materiału, wkrótce pojawi się ich więcej.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
- Oznaczenie silnika: Z14T
Witam przestały działać mi grzane siedzenia, na początku miałem problem z siedzeniem kierowcy po ok minucie od włączenia wyłączało mi się grzanie fotel pasażera był ok. Prawdopodobnie był problem z matą grzewczą, natomiast od jakiegoś czasu nie włącza się grzanie wcale ani w jednym fotelu ani w drugom, nie zapalają się lampki nie działa nic. Sprawdziłem bezpiecznik w bagażniku jest ok.