Zafira 1.8 125 km bład C0256 i C0252
Moderator: Sebu$
- kowaloslwc
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: X18XE
Nie ma dobrego sposobu raczej żeby sprawdzić prócz wymiany sterownika na sprawny. Czytałem że w Zafirze ECU podatny jest na uszkodzenia. Podjedz do mechanika niech przejrzy Ci wszystko, może namierzy problem po za ECU.
Mam nadzieję że masz jakiegoś zaufanego który nie zedrze z Ciebie kasy za nie potrzebne elementy.
Mam nadzieję że masz jakiegoś zaufanego który nie zedrze z Ciebie kasy za nie potrzebne elementy.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2017, 13:40 przez kowaloslwc, łącznie zmieniany 1 raz.
- kowaloslwc
- Debiutant
- Imię: Damian
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: X18XE
- Zafiromaniak
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z18XE
To coś źle słyszałeś, jak dobrze widzę masz taki silnik jak i ja, mój sterownik miesiąc temu był naprawiany, bo niestety padł, musisz dobrze poszukać. Poszukaj jeszcze na forum tematów związanych ze sterownikiem, wierz mi trochę ich jest, bo to dosyć popularna przypadłość.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 17:02 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A 1.8 NJoy
- Model: ZA
o dziekuje to dobrze by było jak jest naprawialny
sznura217 a powiedz mi jaką miałes przypadłośc ze musiałes naprawiac i czy teraz juz jest dobrze ? ile płaciłes za taka impreze ?
o taki mam w aucie http://allegro.pl/komputer-silnika-zafi ... 68523.html
sznura217 a powiedz mi jaką miałes przypadłośc ze musiałes naprawiac i czy teraz juz jest dobrze ? ile płaciłes za taka impreze ?
o taki mam w aucie http://allegro.pl/komputer-silnika-zafi ... 68523.html
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 20:30 przez gaco12, łącznie zmieniany 1 raz.
- szura217
- Zafiromaniak
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
Miałem pojawiający się i znikający błąd czujnika spalania stukowego, tak jeździłem trochę, potem posypały się kolejne błędy i już nie odpaliłem ciepłego silnika. Impreza kosztowała. 400zł a robiłem we Wrocławiu w firmie Robtron. Teraz już jest wszystko w porządku, teoretycznie na naprawę mam rok gwarancji.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2017, 22:14 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira A 1.8 NJoy
- Model: ZA
Moze byc przepływomierz ale ten bład zapalił mi sie raz w pazdzierniku 2016r. noi teraz.
Dodam ze jak jest zimny silnik to po odpaleniu auta pedał gazu nie reaguje przez około pół minuty dopiero jak lekko sie nagrzeje obroty spadną troche to wtedy pedał gazu normalnmie działa.
Moze to byc przepływomierz ?
Dodam ze jak jest zimny silnik to po odpaleniu auta pedał gazu nie reaguje przez około pół minuty dopiero jak lekko sie nagrzeje obroty spadną troche to wtedy pedał gazu normalnmie działa.
Moze to byc przepływomierz ?