Odtwarzacz MP3 z kart SD zamiast radia cyfrowego

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Flora

Odtwarzacz MP3 z kart SD zamiast radia cyfrowego

#1 Post autor: Flora »

W ramach kolejnej odsłony dziwnych pomysłów na modyfikacje, zastanawiałem się czy jest sens robić urządzenie, które będzie udawało moduł radiowy DAB, a zamiast radia będzie odtwarzało muzykę z karty pamięci.

Żeby to zadziałało w radiu musi występować wejście dodatkowe (AUX), więc równie dobrze można podłączyć np telefon lub zwykły odtwarzacz.

Moduł odtwarzałby muzykę z karty pamięci, więc dodatkowo trzebaby tą pamięć zapełniać.

Plus jest taki, że listę katalogów/utworów można przeglądać na wyświetlaczu, a sterowanie odbywa się przez rolki na kierownicy lub radio.

Ma to sens?
Jakieś sugestie?
wampir11111

#2 Post autor: wampir11111 »

Jak dla mnie super sprawa :ok:
Jak byś chciał to mogę Ci wysłać cdc40opere do testów czy w niej da się takie coś wykonać ;)
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: rafant4011 »

Marcin, ma sens.
Jak zrobisz to biorę ;)
Flora

#4 Post autor: Flora »

wampir11111 pisze:Jak byś chciał to mogę Ci wysłać cdc40opere do testów czy w niej da się takie coś wykonać
Nie uda się tego zrobić, ponieważ radio steruje napędem, z którego dostaje dane. Musiałbym symulować obrazy płyt, co jest średnim rozwiązaniem, a właściwie niemożliwym biorąc pod uwagę jak zbudowany jest napęd płyt i jego sterownik.
rafant4011 pisze:Jak zrobisz to biorę
Super, ale koszt sprzętu do testów to co najmniej 150 zł, a do tego najczęściej dochodzi sporo nieprzewidzianych drobnych wydatków, koszt prototypu i ogrom pracy. Oczywiście osobno należy policzyć jeszcze koszt wytworzenia gotowego produktu.

Coraz bardziej wydaje mi się, że mając AUX prościej po prostu podłączyć telefon. Chociaż kusi sterowanie z kierownicy i podgląd tytułów.
wampir11111

#5 Post autor: wampir11111 »

Czyli Aux w operze lipa :?:
Czytałem wiele na ten temat i nik nic niewie u Ruskich zrobili ;)
Niewiem dałbyś rade coś pomodzić jak bym Ci je wysłał ;)
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#6 Post autor: KIT GTO »

Flora

#7 Post autor: Flora »

To jest jedynie adapter Bluetooth, który ma złącze do radia, żeby wpiąć się w AUX i zasilanie. Nie jest to nawet odtwarzacz i nie ma tym jak sterować.
Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#8 Post autor: KIT GTO »

dałem tylko dla przykładu zamiast bawić się w ciągnięcie kabla pod aux pod telefon, nieważne bo nie w tym temacie miało wylądować :oops: ;)

co do twojego pomysłu to na ile go wyceniasz ?
Flora

#9 Post autor: Flora »

co do twojego pomysłu to na ile go wyceniasz
Dobre pytanie. Pewnie nie powinno to kosztować więcej niż 200 zł żeby zachęcić kupujących.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”