żarówki w reflektorze
-
- Przeglądacz
- Imię: przekus
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
jarecki69, nie jestem pewien żarówka mi pasuje jak ta wypustka jest po lewo jak i po prawo, ale ni hoho sie nie chce przekręcić. Wcześniejsza co wyjąłem już była cała poharatana więc ktoś kto ją wymieniał pewnie też się natrudził.
Dlatego staram sobie wyobrazić po zdjęciu jak ta żarówka ma pasować i nie mam pojęcia
Łapka cała już podrapana, paluszki zmęczone, a żarówka nie siedzi
Jak nikt tego nie wie to chyba pojade do warsztatu i tyle, ale siara jak nic
EDIT:
Kurcze już mam założoną wystarczyło lekko odkręcić śrubki z boku i wsunąć pod nie skrzydełka.
Miałem tak dokręcone że nie szło wsunąć, teraz wymiana będzie prosta tylko trzeba wozić z sobą odpowiedni imbus jak się ma dowaloną na maxa śrubkę
Wszyscy tu piszą o wypustce przy żarówce, a ona tu nie ma wiele do gadania
PS: Posty pisane jeden pod drugim scalamy - Tunio999
Dlatego staram sobie wyobrazić po zdjęciu jak ta żarówka ma pasować i nie mam pojęcia
Łapka cała już podrapana, paluszki zmęczone, a żarówka nie siedzi
Jak nikt tego nie wie to chyba pojade do warsztatu i tyle, ale siara jak nic
EDIT:
Kurcze już mam założoną wystarczyło lekko odkręcić śrubki z boku i wsunąć pod nie skrzydełka.
Miałem tak dokręcone że nie szło wsunąć, teraz wymiana będzie prosta tylko trzeba wozić z sobą odpowiedni imbus jak się ma dowaloną na maxa śrubkę
Wszyscy tu piszą o wypustce przy żarówce, a ona tu nie ma wiele do gadania
PS: Posty pisane jeden pod drugim scalamy - Tunio999
Ostatnio zmieniony 07 lut 2017, 12:51 przez przekus, łącznie zmieniany 1 raz.
Witajcie pany! Mam problem! Ogromny!!! W mojej Zafira B 1.9CDTI 120KM wymienialem lampe. Wszystko bylo okey, jezdzilem pare dni. Nagle pewnego dnia spalila mi sie zarowka dzienna! Wiec przystapilem do wymiany, wymienilem, wlaczam - BUM! nie dziala mi lampa. Co sie moglo stac? bo juz nie mam pojecia... Pociagnalem kabelek z drugiej lampy i podlaczylem to tylko na chwile sie zaswieca i nagle obie gasną. Co mogę zrobić? Potrzebuje dzis pilnie w nocy auta a bez lampy nie moge jechac
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W Zafirze B nie ma dziennych żarówek. Masz na myśli mijania? Jak zmieniałeś żarówkę na włączonych światłach to musisz je zgasić i dopiero zapalić i będzie ok.