Problemy związane ze światłami cofania
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Model:
Witam, ktoś kiedyś pisał, że czujniki mogą mieć różne długości tego ( dzyndzla) co się chowa i wysuwa w czujniku, spróbuj zamontować go bez podkładki ( uszczelki), jeśli to pomoże to są dwa rozwiązania albo masz zły czujnik ( za krótki dzyndzel), albo masz już coś wytarte w skrzyni. Musisz być pewny że masz czujnik od tej skrzyni, wtyczka wnioskuje że nie jest zaśniedziała i przewody sprawne.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 17:00 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Model:
To spróbuj go zamontować bez podkładki, o ile da się ją zdjąć.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 17:10 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
- Model:
Poskładajmy fakty;
1) jak podepniesz czujnik i wciśniesz ręcznie (dzyndzel) to światła działają.
2) czujnik jest taki sam jaki miałeś wcześniej i wcześniej światła działały, aż do awarii.
3) wtyczka i przewody sprawne ( czasami dokręcając czujnik do skrzyni wtyczka tak się układa że nie kontaktuje, ja tak miałem).
Jeśli na wszystko odpowiesz TAK to przychodzi mi na myśl tylko zużycie tej części w skrzyni co odpowiada za wciskanie tego (dzyndzla czy trzpienia jak kto woli), ale obym się mylił. Poczekajmy może ktoś inny ma jakiś lepszy pomysł.
Jeszcze jedno ale to raczej nie to ale styk skrzyni z czujnikiem masz czysty bez zabrudzeń.
1) jak podepniesz czujnik i wciśniesz ręcznie (dzyndzel) to światła działają.
2) czujnik jest taki sam jaki miałeś wcześniej i wcześniej światła działały, aż do awarii.
3) wtyczka i przewody sprawne ( czasami dokręcając czujnik do skrzyni wtyczka tak się układa że nie kontaktuje, ja tak miałem).
Jeśli na wszystko odpowiesz TAK to przychodzi mi na myśl tylko zużycie tej części w skrzyni co odpowiada za wciskanie tego (dzyndzla czy trzpienia jak kto woli), ale obym się mylił. Poczekajmy może ktoś inny ma jakiś lepszy pomysł.
Jeszcze jedno ale to raczej nie to ale styk skrzyni z czujnikiem masz czysty bez zabrudzeń.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2016, 17:51 przez Mariusz 79, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam
Przeglądałem różne tematy i nie znalazłem odpowiedzi.
Nie pali mi się światło wsteczne Czy jest za to odpowiedzialny jakiś bezpiecznik? Jeśli nie bo go nie mogę znaleźć to jak się zabrać co zrobić najpierw jak się zabrać do tematu?
Przeglądałem różne tematy i nie znalazłem odpowiedzi.
Nie pali mi się światło wsteczne Czy jest za to odpowiedzialny jakiś bezpiecznik? Jeśli nie bo go nie mogę znaleźć to jak się zabrać co zrobić najpierw jak się zabrać do tematu?