kontrolka z samochodem i kluczem
Moderator: Sebu$
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Ja mam dużo kontrolek i jak bym miał problem to podał bym jaka kontrolka się świeci (wygląd).lukasz198666 pisze:koledzy zapala mi sie taka kontrolka jak w poscie w zafirze 2001r 2.0dti 101km.
Przypuszczam że świeci się kontrolka check enigme która powiada że silnik wszedł w tryb awaryjny czyli jest błąd , należy podpiąć pod komputer odczytać błędy i jak dalej ci to nic nie mówi to podajesz na forum.
Jeśli będzie błąd P0400 a przypuszczam że jest to potrzebny będzie wakumetr do pomiaru podciśnienia.
Możliwa jest też usterka przepływomierza, czyli jak widzisz możemy ci wymienić pół silnika a usterka będzie gdzie indziej najlepiej pod komputer podepnij i podaj błędy.
witam koledzy mam takie błedy. jak to naprawic ? kody błedów to
P0400
P0105
P1100
na tej stronie mam zdjecie błedów
http://chomikuj.pl/bzyku1986/Dokumenty
P0400
P0105
P1100
na tej stronie mam zdjecie błedów
http://chomikuj.pl/bzyku1986/Dokumenty
Ostatnio zmieniony 11 wrz 2016, 21:54 przez lukasz198666, łącznie zmieniany 2 razy.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
p0400 Nieprawidłowy sygnał zaworu EGR - czyszczenie egr i sprawdź czy są błędy
te dwa niżej może są powiązane z tym pierwszym
p0105 Nieprawidłowy sygnał z czujnika ciśnienia MAP
p1100 to czujnik MAP tego nie jestem pewien
a tu na przyszłość http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... B3%EAd%F3w
te dwa niżej może są powiązane z tym pierwszym
p0105 Nieprawidłowy sygnał z czujnika ciśnienia MAP
p1100 to czujnik MAP tego nie jestem pewien
a tu na przyszłość http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... B3%EAd%F3w
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Mam taki problem, iż po zmianie cewki zapłonowej nagle zaczął migąć check engine dodam że wcześniej mi cały czas świeciło aż po zmianie cewki
Teraz jestem w małej trasie i czy nie bede miał jakiejś niespodzianki ?
Migajacy check engine podczas jazdy to wypadanie zapłonow
Jaką ta cewkę zalozyles?
Ostatnio zmieniony 08 lut 2017, 18:04 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Nie pomyliło Ci się coś kolego?cewke zmieniłeś razem z kością z kluczyka i transponderem? czy była "rozkodowana"
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Dziś wymienili mi pompę wtryskową na inną po regeneracji i pozostał świecący czek, świeci od włączenia zapłonu i nie gaśnie po odpaleniu, auto jest zamulone - ale co ciekawe mechanik mówi że nigdzie nie wyświetla zapisanych błędów.
Przy diagnozie pompy (stara zgasła i już nie odpaliła) - jakieś pomysły co się dzieje ?
Przy diagnozie pompy (stara zgasła i już nie odpaliła) - jakieś pomysły co się dzieje ?
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Jest check jest błąd a że mechanik mówi że nie ma to niech przy tobie podepnie pod komputer a ty sprawdź,bo przeważnie jak spaprali robote z pompą to stawiam na błąd P1220 a kąt żądany wtrysku jest 1,1 ca i pompa do wymiany lub naprawy.Ale to piszę w ciemno bo nie zostały podane nr błędów i może być co innego.
Witam. Od jakiegoś czasu zapala mi się kontrolka samochód z kluczykiem. Dzieje się tak tylko po dłuższym np. kilkugodzinnym postoju pojazdu. Po chwili jazdy kontrolka gaśnie, potem już się nie zapala. Byłem u diagnosty, który podpiął komputer, a diagnoza zabrzmiała, że jest błąd w obszarze obwodu świec...stwierdził, że być może świeca lub świece żarowe do wymiany...choć mimo tej kontrolki w mrozy samochód odpalał bez problemu. Jakie są wasze sugestie??