[B] Podłokietnik do zafirki B

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
mktbg

#61 Post autor: mktbg »

Potwierdzam 100% skuteczność porady. Z okazji zakładania pokrowców zdemontowałem podłokietnik. U mnie wymagała to użycia dość znacznej siły. Dzięki

lapm

#62 Post autor: lapm »

corsar pisze: To jest oryginał - na czarnym kapslu od środka jest sygnowany GM i jakieś numery.
Moglbys podac numer tej czesci?

No to jak mi calkiem opadnie stary podlokietnik to kupie ten po FL ten kolor skóry to taki sam jak z siedzen z polskora, tak?

Anony Mous

#63 Post autor: Anony Mous »

Demontował ktoś ??

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#64 Post autor: MieHor »

tEREk, w tym temacie jest trochę na ten temat http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... B3okietnik

znajdziesz tam też link do niemieckiego forum, gdzie jest porada krok po kroku jak zamontować podłokietnik i regulację lędźwi:
http://translate.google.pl/translate?js ... e-Zafira-B

Anony Mous

#65 Post autor: Anony Mous »

Rhazeel napisał :)
Hej,

Wczoraj zdemontowałem mój nieco zużyty materiałowy podłokietnik i zamontowałem nowy również wczoraj zakupiony oryginalny plastikowy ze schowkiem :D

Początkowo nie wiedziałem jak się do tego zabrać stąd tez moje wcześniejsze posty ale okazało się że w pozycji poziomej podłokietnik można zwyczajnie ściągnąć (ciągnąc w stronę fotela pasażera, najwygodniej robić to siedząc na tylnej kanapie) z wieloklina i zasadzić w jego miejsce nowy :D

Jako ciekawostkę mogę dodać, że debile (inaczej nie da się tego określić) w ASO powiedzieli mi, że trzeba do tego rozbierać cały fotel i będzie to kosztować 200zł, ręce opadają, zastanawiam się czy oni są naprawdę tacy głupi czy tacy wyrachowani i na wszystkim chcą skroić mega kasę!

Pzdr!

ps. podłokietnik kupiłem taki, razem z całym mechanizmem montowanym w fotelu (zostawiłem go sobie w zapasie) - http://allegro.pl/item117...h_zafira_b.html
Temat można zamknąć

dzidek

#66 Post autor: dzidek »

podłokietnik do zośki B jaki?

DaRek7

#67 Post autor: DaRek7 »

Przecież jest o tym dużo... poczytaj ten temat
Ostatnio zmieniony 29 lis 2011, 09:28 przez DaRek7, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#68 Post autor: Bodek »

rafant4011 pisze:co sądzicie o tym podłokietniku do mojej Zafiry?
chcę wywalić ten swój, bo się przekrzywia jak rękę opieram (w środku gąbka odkleiła się od zbrojenia i lata). oryginalnie mam z eko skóry nieotwierany, ten jest chyba od astry...
koleś chce 250- może coś by z tego jeszcze z jakieś 2 dych obleciało. warty ceny? widzieliście jakiś już taki mod w Zośce? jak to wyglądało? na co zwrócić uwagę, o co zapyyać sprzedającego - twierdzi że jest w bdb stanie
Proszę o waszą opinie :ok:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mam taki w ZB ;) - oryginał z pseudo skóry :>
Ostatnio zmieniony 13 sie 2015, 20:27 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

mxerus
Świeżak
Imię: Kamil
Auto: Opel Zafira B 1.8 pb / lpg
Oznaczenie silnika: Z18XER
#69 Post autor: mxerus »

Witam

Mam pytanie dotyczące podłokietnika a nie chcę zakładać kolejnego wątku więc się podczepię.
Aktualnie w mojej ZB nie mam podłokietnika ale poczytałem na necie - pomacałem fotel - i chyba nie powinno być problemu z założeniem oryginalnego (z zestawem mocującym). Znalazłem na allegro komplet z wersji brytyjskie - czyli u nas dla pasażera i na zdjęciach widzę, że jest zaślepka umożliwiająca przełożenie całego mechanizmu i tu moje pytane czy ktoś już robił takiego przekładańca? cena atrakcyjna (200 zł) za cały zestaw i kolor pasujący do wnętrza więc może warto?

Awatar użytkownika
aroniusz
Mieszkaniec
Imię: Arek
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#70 Post autor: aroniusz »

Tylko, że z anglika chyba raczej nie będzie pasował do fotela kierowcy. Chcesz go zamontować do fotela pasażera ? Poza tym 200 zł to nie taka super okazja, ja wymieniałem mój cały z materiału na taki ze schowkiem w środku i swój stary europejski sprzedałem za 150 zł.

Awatar użytkownika
DzidekGb
Bywalec
Imię: Dzidek
Auto: Opel Zafira
Oznaczenie silnika: z18xer

#71 Post autor: DzidekGb »

mxerus pisze:na zdjęciach widzę, że jest zaślepka umożliwiająca przełożenie całego mechanizmu
.............................................................................................................................................
To nie jest zaślepka - to jest w całości i nie przełożysz trzpienia na drugą stronę bo nawet jak byś to rozwiercił to nie masz możliwości zamocowania tego po drugiej stronie...
Lepiej dołożyć niecałą stówkę i kupić oryginalnie taki jaki ma być do twojego auta.

mlody17
Bywalec
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line

#72 Post autor: mlody17 »

Panowie napisze mój problem w tym temacie żeby nie zaśmiecać.
Czy może dokładał ktoś z Was podłokietnik do foteli recaro w swojej Zosi? Jakoś tak dziwnie się jezdzi jak nie ma gdzie łokcia oprzeć a widziałem na allegro takie uniwersalne do Zosi b i nie wiem jak to z funkcjonalnoscia czy nie przeszkadza itp...

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#73 Post autor: ryba1 »

mlody17, myślę ze jak się da do RECARO ZA i do ZB sie tez da

TomCars
Przeglądacz
Imię: Tomasz
#74 Post autor: TomCars »

Ja montowałem do Recaro, podaj e-maila to poślę zdjęcie. Kupowałem na allegro niby dedykowany do ZB http://allegro.pl/podlokietnik-armster- ... 91197.html
Ogólnie ok. jedyny minus który zauważyłem po montażu że nie idzie go podnieść pionowo do góry.
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA

Awatar użytkownika
ryba1
Zafiromaniak
Imię: Krzysiek
Auto: Zafira B 381KM/507NM
Model: OPC
Oznaczenie silnika: Z20LEH

#75 Post autor: ryba1 »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”