[B] Podłokietnik do zafirki B
Potwierdzam 100% skuteczność porady. Z okazji zakładania pokrowców zdemontowałem podłokietnik. U mnie wymagała to użycia dość znacznej siły. Dzięki
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
tEREk, w tym temacie jest trochę na ten temat http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... B3okietnik
znajdziesz tam też link do niemieckiego forum, gdzie jest porada krok po kroku jak zamontować podłokietnik i regulację lędźwi:
http://translate.google.pl/translate?js ... e-Zafira-B
znajdziesz tam też link do niemieckiego forum, gdzie jest porada krok po kroku jak zamontować podłokietnik i regulację lędźwi:
http://translate.google.pl/translate?js ... e-Zafira-B
Rhazeel napisał
Temat można zamknąćHej,
Wczoraj zdemontowałem mój nieco zużyty materiałowy podłokietnik i zamontowałem nowy również wczoraj zakupiony oryginalny plastikowy ze schowkiem
Początkowo nie wiedziałem jak się do tego zabrać stąd tez moje wcześniejsze posty ale okazało się że w pozycji poziomej podłokietnik można zwyczajnie ściągnąć (ciągnąc w stronę fotela pasażera, najwygodniej robić to siedząc na tylnej kanapie) z wieloklina i zasadzić w jego miejsce nowy
Jako ciekawostkę mogę dodać, że debile (inaczej nie da się tego określić) w ASO powiedzieli mi, że trzeba do tego rozbierać cały fotel i będzie to kosztować 200zł, ręce opadają, zastanawiam się czy oni są naprawdę tacy głupi czy tacy wyrachowani i na wszystkim chcą skroić mega kasę!
Pzdr!
ps. podłokietnik kupiłem taki, razem z całym mechanizmem montowanym w fotelu (zostawiłem go sobie w zapasie) - http://allegro.pl/item117...h_zafira_b.html
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
rafant4011 pisze:co sądzicie o tym podłokietniku do mojej Zafiry?
chcę wywalić ten swój, bo się przekrzywia jak rękę opieram (w środku gąbka odkleiła się od zbrojenia i lata). oryginalnie mam z eko skóry nieotwierany, ten jest chyba od astry...
koleś chce 250- może coś by z tego jeszcze z jakieś 2 dych obleciało. warty ceny? widzieliście jakiś już taki mod w Zośce? jak to wyglądało? na co zwrócić uwagę, o co zapyyać sprzedającego - twierdzi że jest w bdb stanie
Proszę o waszą opinie
Mam taki w ZB - oryginał z pseudo skóry :>
Ostatnio zmieniony 13 sie 2015, 20:27 przez Bodek, łącznie zmieniany 2 razy.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
-
- Świeżak
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira B 1.8 pb / lpg
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Mam pytanie dotyczące podłokietnika a nie chcę zakładać kolejnego wątku więc się podczepię.
Aktualnie w mojej ZB nie mam podłokietnika ale poczytałem na necie - pomacałem fotel - i chyba nie powinno być problemu z założeniem oryginalnego (z zestawem mocującym). Znalazłem na allegro komplet z wersji brytyjskie - czyli u nas dla pasażera i na zdjęciach widzę, że jest zaślepka umożliwiająca przełożenie całego mechanizmu i tu moje pytane czy ktoś już robił takiego przekładańca? cena atrakcyjna (200 zł) za cały zestaw i kolor pasujący do wnętrza więc może warto?
Mam pytanie dotyczące podłokietnika a nie chcę zakładać kolejnego wątku więc się podczepię.
Aktualnie w mojej ZB nie mam podłokietnika ale poczytałem na necie - pomacałem fotel - i chyba nie powinno być problemu z założeniem oryginalnego (z zestawem mocującym). Znalazłem na allegro komplet z wersji brytyjskie - czyli u nas dla pasażera i na zdjęciach widzę, że jest zaślepka umożliwiająca przełożenie całego mechanizmu i tu moje pytane czy ktoś już robił takiego przekładańca? cena atrakcyjna (200 zł) za cały zestaw i kolor pasujący do wnętrza więc może warto?
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Oznaczenie silnika: z18xer
.............................................................................................................................................mxerus pisze:na zdjęciach widzę, że jest zaślepka umożliwiająca przełożenie całego mechanizmu
To nie jest zaślepka - to jest w całości i nie przełożysz trzpienia na drugą stronę bo nawet jak byś to rozwiercił to nie masz możliwości zamocowania tego po drugiej stronie...
Lepiej dołożyć niecałą stówkę i kupić oryginalnie taki jaki ma być do twojego auta.
-
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI OPC Line
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Panowie napisze mój problem w tym temacie żeby nie zaśmiecać.
Czy może dokładał ktoś z Was podłokietnik do foteli recaro w swojej Zosi? Jakoś tak dziwnie się jezdzi jak nie ma gdzie łokcia oprzeć a widziałem na allegro takie uniwersalne do Zosi b i nie wiem jak to z funkcjonalnoscia czy nie przeszkadza itp...
Czy może dokładał ktoś z Was podłokietnik do foteli recaro w swojej Zosi? Jakoś tak dziwnie się jezdzi jak nie ma gdzie łokcia oprzeć a widziałem na allegro takie uniwersalne do Zosi b i nie wiem jak to z funkcjonalnoscia czy nie przeszkadza itp...
-
- Przeglądacz
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Ja montowałem do Recaro, podaj e-maila to poślę zdjęcie. Kupowałem na allegro niby dedykowany do ZB http://allegro.pl/podlokietnik-armster- ... 91197.html
Ogólnie ok. jedyny minus który zauważyłem po montażu że nie idzie go podnieść pionowo do góry.
Ogólnie ok. jedyny minus który zauważyłem po montażu że nie idzie go podnieść pionowo do góry.
1,9 CDTI,150KM,COSMO,OPC LINE,AUTOMAT,2010,PANORAMA,CZARNA PERŁA