[A] Podświetlenie konsoli środkowej

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#46 Post autor: rafant4011 »

Mawerix pisze:
rafant4011 pisze:To też nie wiadomo czy jest sprawna technicznie/nabita, jak nie to nie ruszy i lampka się nie zaświeci...
Jesteś tego na 100% pewny :?: u mnie przy pustym układnie kontrolka sie załączała.
Rozmawiamy o ZA. Napisałem "sprawny technicznie" = np, spalony bezpiecznik , a ja nie mam kontrolki tylko informację graficzną "AUTO",'"ECO".
Ostatnio zmieniony 11 lut 2017, 19:46 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mawerix
Zafiromaniak
Imię: Szczepan
Auto: ZB 1.9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: CDTI

#47 Post autor: Mawerix »

rafant4011 pisze:Rozmawiamy o ZA
A fakt pardon ;)
rafant4011 pisze:a ja nie mam kontrolki tylko informację graficzną "AUTO",'"ECO"
Ja mam Eco albo nic ale we wcześniejszej zamiast przycisku AUTO miałem włącznik klimy.

Ok koniec Offtopa.

seba_t

#48 Post autor: seba_t »

Dobra, to z innej beczki. Jeśli żarówkę w przycisku szlag trafił to jak się do niej dobrać? Wiecie może który bezpiecznik za to odpowiada?

Ptaku123
Imię: Arkadiusz
Auto: Zafira Selection
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#49 Post autor: Ptaku123 »

Teraz mnie to spotkała, brak podświetlenia przycisku obiegu powietrza zew/wez, przycisk ten po lewej stronie. Sprawdziłem silnik sterujący otw/zam, zaczął szwankować , nie rusza się, wcześniej się zacinał słychać było ze chce się ruszyć i światełko w przycisku się świeciło. Jest możliwe że przycisk i jego podświetlenie nie działa bo strzelił silniczek, a po wymianie silniczka lub jego naprawy podświetlenie wróci. Lub może przycisk sie zepsuł i dlatego nie ma działania a silniczek jest sprawny. Jak wymontować ten przycisk.
ZAFIRLANDIA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”