[A] - kacza1982 - 1,8 Selection, 125 KM, 2001

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Skasowany użytkownik 16629

#451 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

rafant4011 pisze:Rafał jaki masz kod lakieru?
Kod Z151 czyli srebrny wpadający w błękit (Z157 to taki "czysty" srebrny, popularny, a do mojego nie potrafię kupić klamek w kolorze)
rafant4011 pisze:Rafał atrapa spoko tylko lepiej bez logo a znaczek "i" dałbym jeden pasek wyżej...
michał0987 pisze:Ciekawy grill ja bym dal "i" wyzej a znaczek
Chyba będę musiał tak zrobić, ale mi się podoba tak nisko... jak będzie więcej "za" przerzuceniem znaczka to tak się zrobi (właśnie dlatego przykleiłem klejem na gorąco, a nie jakąś kropelką itp.) Z "błyskawicy" jednak rezygnuję, choć moje Kochanie wolałoby, aby był, ale jakoś mi to nie pasuje
michał0987 pisze:ile taka przyjemnosc z 500?
Kosztowało mnie to 150zł plus przyjemna wycieczka do Katowic ;) Pytałem w sklepie czemu tak tanio - "bo srebrnych nikt nie chce, wszyscy chcą czarne i normalnie sprzedajemy za 2x więcej", powiedziałem tylko, aby popatrzeli za okno - "u mnie będzie pasował". Cena 150zł za komplet oczywiście z logiem i znaczkiem "I", musiałem jedynie dołożyć podkładki i nakrętki M5 ;)

Ogólnie dzięki za uznanie i dzięki Sebu$ za fotki - super wyszły, nawet nie wiedziałem, że tak ładnie auto się błyszczy, dobrze, że umyłem :lol: Teraz trzeba czekać aż się ociepli albo wynajmę jakiś garaż w okolicy ;)

Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#452 Post autor: SD72 »

Sebu$ pisze:Jak by się kto pytał to o tym mowa :lol:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Fotki niedostepne :(

#453 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

bazyliszek72 pisze:
Sebu$ pisze:Jak by się kto pytał to o tym mowa :lol:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Fotki niedostepne :(
Jak niedostępne, jak nawet jak klikam w Twój cytat to się wyświetlają :)
Na fotkach "grillowanie" ala Irmscher ;

Wracając do tematu - tymczasowo wydatki wstrzymane, bo nie mam czasu, rzadko nawet na forum wpadam, bo pracuję w nadgodzinach ostatnio i po robocie do domu wpadam na jedzenie i spanie... druga sprawa to trzeba zmienić telefon, bo moje dwie słuchawki to tragedia:
1. LG Spirit musi iść na naprawę, a raczej wymianę na nowy (po raz drugi, bo ten model ma pewną wadę fabryczną
2. Zastępczy Xperia Z1 - zap....ol w robocie spowodował, że tylna pokrywa pękła i się rozpadła... kupiłem nową klapkę, wymienię i sprzedam, bo dla mnie jest zbyt cichy, telefon super, ale zbyt cichy (na stare lata człowiek się głuchy robi)
W związku z powyższym po naprawie obydwu modeli się sprzeda i kupię jakiś nowy - abonament odpada, nie opłaca się, lepiej najtańszy abonament, lub a2 mobile i nowy telefon z marketu bez brandingu...

Dobra, temat o aucie... nic nowego, cieszę się patrząc na grilla i tyle hehehe

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#454 Post autor: fredas »

kup chinola :ok: podobno :lol: cubot manito
Obrazek
Obrazek

#455 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Na początek nie o aucie :) Xperia została naprawiona, nowa szybka tylna i zamieniona na LG G3... wiem, kupa luci na nie sklina, a ja się przyzwyczaiłem do LG i jakoś tak zostało zboczenie i? i sobie chwalę, zdjęcia lepsze niż Z1 (Z1 miała jakiś feler chyba, bo zdjęcia gorsze niż jakikolwiek smartfon z 2011 roku czy starszy)... I tak się zaczęły walentynki :) tak, zaczęły... to był tylko wstęp...

Zosia na walentynki dostała coś... coś ładnego

Obrazek
Przywiozła sobie sama nowe buciki

Razem rzuciliśmy je w ładne słońce, aby razem popatrzeć...
Obrazek

No ładne są, uznaliśmy wspólnie i jeszcze trzeba było się przyjrzeć bliżej
Obrazek

Podeszwy takie sobie, no dobra, dwie zdatne, ale to 2009 rok... nie lubię takich starych gumek, w ostateczności jak braknie funduszy to zelówki podbije się tylko w dwóch butach :)

Poszukiwania czas zacząć, więc w grę wchodzą 225/45 lub 215/45 najlepiej nówki lub prawie nowe. Nie wiem czy przy mojej emeryckiej jeździe wystarczą Kormorany czy Imperiale czy lepiej dać kolejny tysiak na lepsze gumy... Wiosna się zbliża, więc pora pracować w nadgodzinach, bo kobiety lubią dobre i ładne buty ;)

ps. jestem poje...any, buty dla Zosi - fura kasy... bukiet dla narzeczonej - bez komentarza ;) dobrze, że ona tego nie czyta, ale sama wczoraj namówiła mnie na te buty ;)

Awatar użytkownika
Sebu$
-#Administrator
Imię: Sebastian
Auto: Yaponiec
Model: Inne
Oznaczenie silnika: Pb1.5

#456 Post autor: Sebu$ »

Kacorku,
super obuwie :ok:

tak 3maj :)
Nie jestem gruby i nie mam nadwagi. Wyniki są poprawne ! Ale kurde wyszło mi, że mam znaczny niedobór wzrostu :evil:
Obrazek
i już wiem, że nie jestem stary - jestem po prostu RETRO ....
:lol:

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#457 Post autor: Maćku »

Będzie Malyna :piwo:
Obrazek

Awatar użytkownika
fredas
Zafiromaniak
Imię: Ryszard
Auto: Opel Zafira B
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#458 Post autor: fredas »

Felunek cacy :piwo: a reszta z czasem ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Mat86radom
Zafiromaniak
Imię: Mateusz
Auto: Mazda 5 2.0 Diesel 143KM/360nm
Model: MZRCD
Oznaczenie silnika: CITD

#459 Post autor: Mat86radom »

Ładne ładne fele :piwo: :piwo:

Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#460 Post autor: Wojti »

Rafał Zosia się w końcu doczekała :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he

#461 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

Wojti pisze:Rafał Zosia się w końcu doczekała :piwo:
Doczekała się butów, ale.... ale k...a wiecie czego się dziś doczekała? Właściciela DEBILA!!!

Rozje...ałem ukochane autko, k...a jego mać

Podjechałem przed chwilą na stację zatankować, postawiłem auto, napełniłem i poszedłem zapłacić, wchodzi taksiarz za mną i mówi, że mi auto zjechało... a tam, żartuje, wychodzę, patrzę, no faktycznie Zosia oparta o krawężnik 10m dalej, no nic się nie stało, najwyżej zderzak porysowany, trudno. Zapłaciłem i wychodzę i taksiarz gada, że leci z chłodnicy, szybkie oględziny... masakra, k...a mać. Chłodnica klimy wygięta, wody chyba cała, ale woda wyleciała, halogeny zbite, zderzak połamany... szybka decyzja, te 2 km może dojadę pod blok... nie dojechałem, ledwo 500m i temperatura poszła na 100 stopni, więc szybki wjazd pod kwiaciarnię... trójkąt na szybę i z buta do domu...

Jaki ze mnie debil, zawsze zostawiam auto na biegu, a ten jeden raz zapomniałem... rano będzie błaganie mechanika o pomoc ekspresową, przynajmniej aby chłodnicę wody wymienił i by dało się jeździć, a jak załatwię urlop to się zrobi na cacy...

Koszta się szykują... już chciałem opony kupować na 17", a tu lipa

ps. dzwon podstawą tuningu ;) jedyne, ale bardzo kiepskie pocieszenie

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#462 Post autor: wojtowca »

Rafał też myślałem o tych felgach ale jednak poszedłem w inny deseń i nie żałuję a wręcz jestem mega zadowolony. Jedno jest pewne, wymiana tylko samych felg już nadaje autku blask.
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

#463 Post autor: Skasowany użytkownik 16629 »

wojtowca pisze:Rafał też myślałem o tych felgach ale jednak poszedłem w inny deseń i nie żałuję a wręcz jestem mega zadowolony. Jedno jest pewne, wymiana tylko samych felg już nadaje autku blask.
wierz mi, teraz ten blask w ogóle mnie nie cieszy :x tak naprawdę, jeszcze nie wiem jak będzie się to prezentować, ale wybór padł na ten model z powodu ostrych krawędzi, nasze Zośki są dość kanciate, więc wzór może będzie pasował ;)

Maćku
Zafiromaniak
Imię: Maciej
Auto: seria 3
Model: e46
Oznaczenie silnika: M47,M54

#464 Post autor: Maćku »

Rafał wyobraź sobie, że ja kiedyś tak pod sklepem zrobiłem, ale na szczęście ochroniarz i jakiś gość ją wyhamowali przed dupnym banerem reklamowym :oops: wołali mnie przez mikrofon na sklepie :oops:

Więc tam się nie stresuj stało się. każdemu się może zdarzyć jak widzisz na szczęście nie ma bardzo poważnych ba dobrze, że nikomu się nic nie stało ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtowca
Zafiromaniak
Auto: Opel Zafira A
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#465 Post autor: wojtowca »

kacza1982 pisze:
Doczekała się butów, ale.... ale k...a wiecie czego się dziś doczekała? Właściciela DEBILA!!!

Rozje...ałem ukochane autko, k...a jego mać

Podjechałem przed chwilą na stację zatankować, postawiłem auto, napełniłem i poszedłem zapłacić, wchodzi taksiarz za mną i mówi, że mi auto zjechało... a tam, żartuje, wychodzę, patrzę, no faktycznie Zosia oparta o krawężnik 10m dalej, no nic się nie stało, najwyżej zderzak porysowany, trudno. Zapłaciłem i wychodzę i taksiarz gada, że leci z chłodnicy, szybkie oględziny... masakra, k...a mać. Chłodnica klimy wygięta, wody chyba cała, ale woda wyleciała, halogeny zbite, zderzak połamany... szybka decyzja, te 2 km może dojadę pod blok... nie dojechałem, ledwo 500m i temperatura poszła na 100 stopni, więc szybki wjazd pod kwiaciarnię... trójkąt na szybę i z buta do domu...

Jaki ze mnie debil, zawsze zostawiam auto na biegu, a ten jeden raz zapomniałem... rano będzie błaganie mechanika o pomoc ekspresową, przynajmniej aby chłodnicę wody wymienił i by dało się jeździć, a jak załatwię urlop to się zrobi na cacy...

Koszta się szykują... już chciałem opony kupować na 17", a tu lipa

ps. dzwon podstawą tuningu ;) jedyne, ale bardzo kiepskie pocieszenie
O kuźwa tego nie przeczytałem. No faktycznie, żeś pokozoł... taki pęd życia, że idzie się zakręcić. Szkoda autka bo trochę kasy żeś już wpompował choćby w samo malowanie :/
Obrazek
"Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził
z oczami utkwionymi w niebo.
Bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić."

Leonardo da Vinci

Zablokowany

Wróć do „Zafira A”