Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
witam dokładałem grzanie siedzeń i po ponownym zamontowaniu siedzeń nie mogę uporać się z błędem B 0014-0E za niska rezystancja poduszki bocznej /odczyt z op-coma/ nie daje się skasować czyli występuje może któryś z kolegów miał podobny problem?
tak wpięta i zatrrzaśnięta . Jeszcze pytanko do znających się na elektronice czy za niska rezystancja może świadczyć o zwarciu, słabym styku czy raczej o przerwaniu obwodu ?
Ostatnio zmieniony 19 lut 2017, 11:35 przez wesolys, łącznie zmieniany 2 razy.
Koledzy taki temat dziś troszkę zaszalalem i przedmuchalem Zośka i na chwilę zapaliła się kontrolka auto z kluczyki i po puszczanie gazu zgasł auto chodzi ok ale sprawdziłem błędy i jest 189511
Co to takiego pomoże ktoś?
Pomoże ktoś w rozszyfrowaniu błędów?
Po wypedałowaniu wyświetla:
ECN 007074,
050074,
038008,
009056,
161450
Dodatkowo świeci się kontrolka samochodu z kluczykiem po odpaleniu. Jak rusze z miejsca to gaśnie.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2017, 12:36 przez ZenQ_18, łącznie zmieniany 1 raz.
ZenQ_18 pisze:Pomoże ktoś w rozszyfrowaniu błędów?
Po wypedałowaniu wyświetla:
ECN 007074,
050074,
038008,
009056,
164050
Dodatkowo świeci się kontrolka samochodu z kluczykiem po odpaleniu. Jak rusze z miejsca to gaśnie.
P0090 Obwód zaworu elektromagnetycznego kontroli ciśnienia szyny, zakres/ działanie (odchylenie dodatnie) - (5B) - Obecny
P0090 Obwód zaworu elektromagnetycznego kontroli ciśnienia szyny, zakres/ działanie (odchylenie dodatnie) - (0A) - Nie występuje
Panowie egr wyciągnięty nie był przycięty, przemyłem wszystko wyczyścilem i dalej się błąd świeci. Jutro podjadę na komputer wyjaśniać błąd zobaczymy co się będzie działo. ..
Heh doczytałem dalej temat zapodany przez Sylwka także jutro jeszcze będziemy czyścić przepustnice i boot sensor bo u mnie właśnie wywala błąd i autko tak do 2 tys nie jedzie.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2017, 18:59 przez mlody17, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie egr wyczyszczony przepustnice i boot sensor również a mimo tego błąd dzisiaj znowu mi się zapalił ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną? A jeszcze takie pytanie czy ten błąd może mieć coś wspólnego z klapki wirowymi?