Alarm fabryczny a REC czyli tylna skrzynka bezpieczników BSI
-
- Przeglądacz
- Imię: Filip
- Auto: Astra h
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Ale nie rygluje mi po drugim kliknięciu niby ustawiłem op-com cdl występuje ale nie działa zastanawiam się czy może op-com sobie z tym nie radzi
Już sam nie wiem co jest grane tak jak pisałem wcześniej zamki mam 5 pinowe w REC mam ustawione wszytko ustawine jak powinno być
Może jest na forum osoba która posiada orginalnie autoalarm
Już sam nie wiem co jest grane tak jak pisałem wcześniej zamki mam 5 pinowe w REC mam ustawione wszytko ustawine jak powinno być
Może jest na forum osoba która posiada orginalnie autoalarm
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
- Przeglądacz
- Imię: Filip
- Auto: Astra h
- Model: AH
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Wielkie dzięki zamek mam na 100% 5 pinowy
Będę czekał na informacje od Ciebie może we dwoje uda nam się coś ogarnąć bo już mi pomysłów brakuje a sprawdź proszę UEC czy tam masz ustawione cdl na występuje
Marcinie mam do Ciebie jeszcze jedno pyt.
bo dzis sprawdzałem EPC i okazuje się że sa dwa rodzaje zamków w klapie czy ty montując u siebie alarm zmieniałeś zamki czy miałeś juz zamki z ryglami
Będę czekał na informacje od Ciebie może we dwoje uda nam się coś ogarnąć bo już mi pomysłów brakuje a sprawdź proszę UEC czy tam masz ustawione cdl na występuje
Marcinie mam do Ciebie jeszcze jedno pyt.
bo dzis sprawdzałem EPC i okazuje się że sa dwa rodzaje zamków w klapie czy ty montując u siebie alarm zmieniałeś zamki czy miałeś juz zamki z ryglami
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 22:57 przez Filip, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wymieniłem drzwi pasażera, a w nowych był zamek z ryglowaniem.
Sprawdziłem własnie ustawienia. W UECu mam jedynie aktywowany przekaźnik odblokowujący drzwi w razie wypadku, a opcja "deadlock" jest niedostępna.
W RECu mam włączony "deadlock".
Przy okazji grzebiąc w samochodzie okazało się, że nie mogę po zamknięciu uzbroić alarmu, a co za tym idzie nie działa ryglowanie. Problemem był rodzaj drzwi, przez które wsiadałem
Nie uda się uzbroić alarmu jeżeli otwierane były drzwi pasażera, ale nie kierowcy :>
Sprawdziłem własnie ustawienia. W UECu mam jedynie aktywowany przekaźnik odblokowujący drzwi w razie wypadku, a opcja "deadlock" jest niedostępna.
W RECu mam włączony "deadlock".
Przy okazji grzebiąc w samochodzie okazało się, że nie mogę po zamknięciu uzbroić alarmu, a co za tym idzie nie działa ryglowanie. Problemem był rodzaj drzwi, przez które wsiadałem
Nie uda się uzbroić alarmu jeżeli otwierane były drzwi pasażera, ale nie kierowcy :>
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
GB określa sposób sterowania syreną, ponieważ w wersji angielskiej syrena jest inaczej zasilana i sterowana sygnałem na innym styku.
Sprawdzałem ustawienie dotyczące strony, po której znajduje się kierownica i nawet po wymuszeniu wszędzie "kierownica po prawej" nie zauważyłem zmian na kokpicie :>
Działa bardzo dobrze, znalazłem jedynie funkcję ograniczającą działanie. Podobnie jest w sytuacji gdy odblokuje się drzwi z pilota, ale ich nie otworzy. Po kilku minutach samochód sam zablokuje drzwi.aroniusz pisze:A Marcinowi nie działa
Sprawdzałem ustawienie dotyczące strony, po której znajduje się kierownica i nawet po wymuszeniu wszędzie "kierownica po prawej" nie zauważyłem zmian na kokpicie :>
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
Myślałem że nie działaFlora pisze:Przy okazji grzebiąc w samochodzie okazało się, że nie mogę po zamknięciu uzbroić alarmu, a co za tym idzie nie działa ryglowanie. Problemem był rodzaj drzwi, przez które wsiadałem