[A] Kasowanie błędów

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.

Moderator: Mariusz

Wiadomość
Autor
ewamirek

#16 Post autor: ewamirek »

Czy jest zatem inny sposób bez podłączania się poprzez OBD ?

Awatar użytkownika
MieHor
Zafiromaniak
Imię: Mieczysław
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DT
#17 Post autor: MieHor »

Nie ma, nie sprawdzisz tego ani na oko ani na słuch

Skasowany użytkownik 323

#18 Post autor: Skasowany użytkownik 323 »

progan pisze:Witam.
Z tego co doszukałem się w sieci (u konkurecji na forum, tutaj ), to oznacza to: Remlicht Control. - sprawdzenie świateł stopu. Dzisiaj poproszę kogoś o obserwację z tyłu samochodu czy wszystkie światła świecą, a dodatkowo poruszam żaróweczkami, aby poprawić/zmienić styk.
Pozdrawiam.
Odpal auto, jak zaświeci ci się ten komunikat to nie ruszając wciśnij pedał hamulca. Komunikat zniknie.
Pozdrawiam

AndrzejS

#19 Post autor: AndrzejS »

pentagram pisze:Gdy ta seria mignięć się skończyła trzymałem dalej gaz i hamulec i po chwili mignęłą kontrolka check engine i po uruchomieniu silnika kontrolka nie świeci. Błąd się skasował.
Jak długo trzeba jeszcze trzymać pedały wciśnięte? Błąd zczytałem wyszło 0170, ale kontrolka nie gaśnie.

Trzymałem 2 i pół min i nic. A może z tym zgaśnięciem to przypadek. Zdarzyło mi się, że parę razy w czasie normalnego użytkowania samochodu kontrolka po kilku dniach nie zapalała się.

AndrzejS

#20 Post autor: AndrzejS »

Dzisiaj zgasła kontrolka silnika ( sama). Niestety zapaliła się po pół dnia jeżdżenia. Czyli wzbogacenie mieszanki nie pomogło czas na jej zubożenie.

PS. Za późno na edycję postu, dlatego jeden pod drugim.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólna technika”