Zamiana Bid na Navi
Moderator: Sebu$
Zamiana Bid na Navi
Witam mam pytanie. Dałoby rady wymieniać wyświetlacz Bid na CID ( navi ). Było by to mozliwe bez wymieniania radia, tylko samego wyswitlacza? Dzialalo by to? I ile kosztowalo. Z gory dziekuje za informacje i pozdrawiam.
Ps. szukalem, ale nic nie bylo
Ps. szukalem, ale nic nie bylo
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Zmieniałbym BID na CID, jak można by było na tym oglądnąć film, mając oczywiście DVD90, ale do tego też trzeba dołożyć, więc nie wiem czy to ma sens.
Mi osobiście również podoba się wyświetlacz GID bo jest bursztynowy i ma wystarczającą ilość informacji.
Mi osobiście również podoba się wyświetlacz GID bo jest bursztynowy i ma wystarczającą ilość informacji.
Ostatnio zmieniony 04 lis 2011, 08:19 przez Bodek, łącznie zmieniany 1 raz.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
nie pamietam zeby bylo narazie mozna odtwarzac filmy w cd70/dvd90
jest dostepny kabel rgb i chyba przez niego mozna z zewnetrznego zrodla...
podejrzewam ze problemem jest dekodowanie filmu
zawsze istnieje opcja wymiany fabrycznego radia na jakis kombajn z wlasnym wyswietlaczem, dyskiem, navi itd... tutaj mozna poszalec
zawsze istnieje opcja wymiany fabrycznego radia na jakis kombajn z wlasnym wyswietlaczem, dyskiem, navi itd... tutaj mozna poszalec
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
Może coś namieszałem, ale chodziło mi o to:kicaj pisze:nie pamietam zeby bylo narazie mozna odtwarzac filmy w cd70/dvd90
Sig_Man pisze:Do żadnego radia nie da się podpiąć obrazu, ani z kamery ani z DVD ani z UFO !!!!
Do radia co najwyżej można podac zewnętrzny dźwięk / AUX-IN.
Można podpiąć kamerę do wyświetlacza kolorowego CID, to akurat moje auto i wersja testowa (na całym CIDzie a nie na jego kawałku)
http://www.youtube.com/watch?v=fDmPIXGOC_o
By podpiąć się do CIDa potrzeba specjalny interfejs, który dekoduje podany sygnał na obsługiwany przez CID. Takie coś kosztuje około 200E u Niemca.
Interfejsy są w produkcji, bo ich trochę zamówiłem.... i się robią.
Magiczna płytka będzie miała 3 x wejście VIDEO i 1 x VGA.
Jedno z wejść VIDEO będzie odpowiedzialne za kamerę cofania, drugie będzie na przykład dla tunera DVB-T (z wejściem USB czytającym dvix, mp4, jpg itp). Co podepniecie pod trzecie?
Jak płytka będzie gotowa i dostępna zrobię oddzielny temat....
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
koledze chodzi o to że; front radia w Zosi jest w literę "V" ma wyraźne przetłoczenie panel od radia jak i konsola centralna, a w twoim radiu nie ma tej "V-ki" i będzie widać różnicę wizualną - bynajmniej ja to tak zrozumiałem...darkb pisze:naprawqdę nie rozumiem twojej odpowiedzi ,KIT GTO pisze:tak, potrzebujesz kolejny zestaw navigacji ponieważ tylko radio będzie pasować mechanicznie bo wizualnie to już nie
-
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Opel Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
tak rozumiem , że wizualnie radio nie ma tej charakterystycznej V na panelu radia , ale poza tym gdybym chciał zamontować ten zestaw w swojej Zafirze B. to co jeszcze będzie potrzebne do zestawu aby go uruchomić : ramkę do wyświetlacza już mam i co jeszcze
ewentualnie jaki programator potrzebny byłby aby rozdkodować radio i wyświetlacz
ewentualnie jaki programator potrzebny byłby aby rozdkodować radio i wyświetlacz