Witam wszystkich proszę o pomoc o dnosnie zlokalizowania usterki mojej zosi
Podczas jazdy zaswiaciły się wszystkie kontroliki potem zgasły po w/w przestało działać wspomaganie kierownicy , tempomat, sterowanie z radiem z kierownicy. Teraz przyciski
na kierownicy funkcjonują natomiast dalej nie fonkcjonuje wspomaganie oraz tempomat.
pozdrawiam Jarek.
Zaświeciły się wszystkie kontrolki, nie działa wspomaganie
Moderator: Mariusz
Zaświeciły się wszystkie kontrolki, nie działa wspomaganie
Ostatnio zmieniony 05 mar 2017, 20:17 przez jaro_10, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- scooter
- Bywalec
- Imię: Rafał
- Auto: Opel Zafira B 1.7 CDTI
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTR
Zośka naprawiona, bo ja mam podobny problem.Jak zimna to jest wspomaganie jak ciepła to zanika pali się kontrolka od trakcji zapalają się wszystkie pozostałe opadają wskazówki. A pompa od wspomaganie jak już się zacznie ta cała akcja to tak się trzęsie jak by miała się wyrwać z mocowania.Piszczy ale nie cały czas i to raczej nie łożyska tylko elektronika. Mechanik dopiero po majowce 😠jaro_10 pisze:Witam wszystkich proszę o pomoc o dnosnie zlokalizowania usterki mojej zosi
Podczas jazdy zaswiaciły się wszystkie kontroliki potem zgasły po w/w przestało działać wspomaganie kierownicy , tempomat, sterowanie z radiem z kierownicy. Teraz przyciski
na kierownicy funkcjonują natomiast dalej nie fonkcjonuje wspomaganie oraz tempomat.
pozdrawiam Jarek.
A posiada ktoś schemat elektryczny zasilania pompy wspomagania???
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2017, 18:27 przez scooter, łącznie zmieniany 2 razy.