Zmieniarka CD30MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
asiamarz

Zmieniarka CD30MP3

#1 Post autor: asiamarz »

Witam, mam w swojej Zośce radio CD30MP3, radio w środku wygląda tak:

Obrazek

Radio jakiś czas temu przestało odtwarzać płyty nagrywane z komputera (próby były z różnymi programami, nagrywanie z laptopa, zewnętrzną nagrywarką niestety bez skutku). Prawdopodobnie laser już nie działa jak powinien i stąd problemy, bo przy płytach oryginalnych praktycznie nie ma problemu. Wiem, że możliwe jest czyszczenie lasera ale żeby iść z duchem czasu chciałabym zmienić sposób odtwarzania muzyki - AUX lub USB. Transmitery FM nie wchodzą w grę bo jadąc w trasie jakość jest tragiczna.
Szukam więc innego sposobu, nie mając wyjścia AUX nie podłączę się wtyczką Jack i stąd pytanie, czy do takiego radia jest szansa podłączenia zmieniarki, albo czy są inne metody żeby nie wymieniać radia a była możliwość odtwarzania muzyki z nośników przenośnych? Najlepiej gdyby pozostała możliwość sterowania z poziomu kierownicy.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

asiamarz

#2 Post autor: asiamarz »

Czy takie coś do tego mojego radia będzie pasowało?
http://www.avde.pl/nvox/nvox-nv1086m-op ... 42011.html

Schemat połączeń z instrukcji wygląda tak:
Obrazek

Awatar użytkownika
Michał2008
Przeglądacz
Imię: Michał
Auto: Opel Zafira B OPC
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH
#3 Post autor: Michał2008 »

Ja mam radio cd30mp3 tylko na nalepce na radiu mialem zaznaczone piny aux i zmieniarka cyfrowa yatour mi dziala i odtwarza z usb i karty sd i sterowanie z kier. Musisz podłączyć pod kompa i zobaczyć czy da się uaktywnić aux, chyba ze juz moze masz funkcje aux na wyświetlaczu?

asiamarz

#4 Post autor: asiamarz »

Michał2008 pisze:Ja mam radio cd30mp3 tylko na nalepce na radiu mialem zaznaczone piny aux i zmieniarka cyfrowa yatour mi dziala i odtwarza z usb i karty sd i sterowanie z kier. Musisz podłączyć pod kompa i zobaczyć czy da się uaktywnić aux, chyba ze juz moze masz funkcje aux na wyświetlaczu?
No właśnie na naklejce na Radiu nie ma rozpisanego AUX. A na wyświetlaczu nie ma tej opcji. Gdyby był AUX to podłączyłabym po prostu taka kostkę za 15 zł z allegro z wyjściem JACK. Ale nie ma do czego podłączyć :(

Chodziło mi raczej o to czy podłączenie pod to fabryczne gniazdo z tyłu pozwoli na używanie zmieniarki bez problemów. Bo z tyłu radia mam dwa gniazda (jedno do podłączenia radia w samochodzie i drugie gniazdo wolne).
Ostatnio zmieniony 07 mar 2017, 15:03 przez asiamarz, łącznie zmieniany 1 raz.

asiamarz

#5 Post autor: asiamarz »

Ktoś coś? Albo inną zmieniarkę może zaproponować dla Radia bez AUX?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”