Problemy związane z centralnym zamkiem
Moderator: Sebu$
Witam, dzisiaj naprawiałem wiązki w drzwiach tylnych, znaczy kostka nowe piny(konektory) i kable o dł. 50cm, łączyłem w progu.
I nie wiem czemu prawe drzwi działa wszystko (głośnik, szyba i centralny zamek) a w lewych nie działa centralny, wcześniej zamieniłem kabelki i szyba nie działała ale zamieniłem i jest ok, reszta kabli też jest tak jak być powinno, i dlatego nie rozumiem czemu nie działa centralny zamek w lewych tylnych drzwiach.
Może ktoś ma jakiś pomysł?
I nie wiem czemu prawe drzwi działa wszystko (głośnik, szyba i centralny zamek) a w lewych nie działa centralny, wcześniej zamieniłem kabelki i szyba nie działała ale zamieniłem i jest ok, reszta kabli też jest tak jak być powinno, i dlatego nie rozumiem czemu nie działa centralny zamek w lewych tylnych drzwiach.
Może ktoś ma jakiś pomysł?
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
To mój pierwszy post na forum, prosze o wyrozumiałość jeżeli temat był omawiany.
Chcę odłączyć aku w celu naprawy wiązki w lewych tylnych drzwiach ale mam uszkodzony pilot w kluczyku a dokładniej brak gniazda na baterię. Otwieram i zamykam auto kluczykiem. I czy jak odłącze aku to się nic nie pokaszani ?
Nic się nie stanie. Śmiało odpinaj.
Tylko szyby elektryczne trzeba będzie zaprogramować, i kod do radia wbić.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2017, 20:54 przez Rybka, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
skibimac pisze:Czy mozna zdiagnozować usterke zamka centralnego komputerem?
Nie zawsze ale można
Ostatnio zmieniony 04 maja 2017, 20:37 przez Crazy, łącznie zmieniany 1 raz.
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
-
- Świeżak
- Imię: Kuba
- Auto: Zafira A 1.6 16V
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X16XEL
Cześć, mam taki problem (znowu zresztą )..
Mianowicie przestał działać pilot. Po wymianie baterii dalej nie działa. Jak go wkładam do stacyjki, przekręcam na pozycję II i wciskam przycisk do zamykania drzwi nic się nie dzieje, próbowałem na obu pilotach - i nic. Niedawno była wymieniana wkładka w stacyjce (więc mam 2 osobne klucze - jeden do zamków, drugi do stacyjki) ale po wymianie pilot normalnie działał.
Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?
W jednym pilocie lampka LED normalnie się świeci i gaśnie tak jak przy zwykłym otwieraniu i zamykaniu, w drugim, zapasowym pilocie lampka LED świeci się jakieś 2 sekundy i dopiero gaśnie. Nie mam pojęcia o co mu chodzi. Centralny gdy przekręcam kluczyk w drzwiach normalnie działa, ryglowanie antykradzieżowe też. Domykanie szyb z kluczyka działa tylko gdy przekręcam kluczem, z pilota nigdy nie działało.
Mianowicie przestał działać pilot. Po wymianie baterii dalej nie działa. Jak go wkładam do stacyjki, przekręcam na pozycję II i wciskam przycisk do zamykania drzwi nic się nie dzieje, próbowałem na obu pilotach - i nic. Niedawno była wymieniana wkładka w stacyjce (więc mam 2 osobne klucze - jeden do zamków, drugi do stacyjki) ale po wymianie pilot normalnie działał.
Ma ktoś jakiś pomysł co może być nie tak?
W jednym pilocie lampka LED normalnie się świeci i gaśnie tak jak przy zwykłym otwieraniu i zamykaniu, w drugim, zapasowym pilocie lampka LED świeci się jakieś 2 sekundy i dopiero gaśnie. Nie mam pojęcia o co mu chodzi. Centralny gdy przekręcam kluczyk w drzwiach normalnie działa, ryglowanie antykradzieżowe też. Domykanie szyb z kluczyka działa tylko gdy przekręcam kluczem, z pilota nigdy nie działało.
-
- Świeżak
- Świeżak
Piloty działają dobrze (jeżeli jeden się zepsuł, to działał drugi, który był nieużywany), a co do radia to żaden nadajnik u mnie w domu nie daje takiego efektu jak na filmiku.
Piloty działają dobrze (jeżeli jeden się zepsuł, to działał drugi, który był nieużywany), a co do radia to żaden nadajnik u mnie w domu nie daje takiego efektu jak na filmiku.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 15:45 przez Kuba130000, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Świeżak