https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... yNE1X.html

Moderator: Tunio999

Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.Crazy pisze:Zresztą 1.6 i tak nie jedzie
Jeśli zdajesz sobie sprawę z 1.6...rostex pisze: Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.
Nie trapi go problem kół zmiennych faz, chłodniczki oleju itp.
Niskie koszty utrzymania są na pierwszym miejscu.
To Enjoy. Oprócz elektryki, zwykłej klimy i radia CD30 MP3 na lusterko fotochromatyczne, pakiet oświetlenia wewnętrznego i tempomat.rafant4011 pisze: Jeśli zdajesz sobie sprawę z 1.6...
to bierztylko ja bym szukał z lepszym wyposażeniem, bo te silniki nie są chodliwe i można coś ciekawego uchodzić
Zgadzam się w 100% - rozsądne podejścierostex pisze:Auto będzie służyło w 90% do jazdy po mieście, zrobi trasę 200 km raz w miesiącu i raz w roku pojedzie w trasę 400 km na wakacje. Mam info, że ten silnik będzie palił mniej w mieście od 1.8.
Nie trapi go problem kół zmiennych faz, chłodniczki oleju itp.
Niskie koszty utrzymania są na pierwszym miejscu.
Tyle, że jak przyjdzie zrobić po zakupie np. rozrząd z kołami KZFR, uszczelki chłodniczki i np. termostat to kwota wyniesie ponad 2000 zł. Kto Ci za to zapłaci przy sprzedaży?jarecki69 pisze:Kolego, po kilku latach euforii przyjdzie jednak czas by sprzedać taką Zafirkę i wtedy docenisz tutaj rady kolegów. Auto z takim silnikiem , ma na prawdę mało amatorów , takich jak Ty. Weź i to również pod uwagę. Zośka z silnikiem 1,8 to już auto dobrze znane i poszukiwane...a to bardzo ważna informacja podczas odsprzedaży..