Ponowny montaż filtra DPF ?
-
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Ponowny montaż filtra DPF ?
Witam
Dzisiaj prawdopodobnie będę śmigał po Zafirę B z silnikiem diesla 150KM z wyciętym DPFem i wgranym oprogramowaniem.
Czy w sytuacji gdy poruszanie się po Polsce autem z wyciętym DPFem nie będzie już możliwe to czy do takiego auta z wyciętym filtrem da się ponownie zamontować filtr DPF ?
Dzisiaj prawdopodobnie będę śmigał po Zafirę B z silnikiem diesla 150KM z wyciętym DPFem i wgranym oprogramowaniem.
Czy w sytuacji gdy poruszanie się po Polsce autem z wyciętym DPFem nie będzie już możliwe to czy do takiego auta z wyciętym filtrem da się ponownie zamontować filtr DPF ?
-
- Mieszkaniec
To dobrze bo to jedyna kwestia, która mnie jakoś mnie martwiła.
A taki wyspecjalizowany mechanior w dpfach nie będzie miał problemu z jego ponownym montażem/wspawaniem w sytuacji gdy tam go fizycznie nie ma?
Rozumiem, że wtedy wystarczy zakupić taki sprzęt jak w linku poniżej i udać się do odpowiedniego speca, który go zamontuje i wgra odpowiednie oprogramowanie?
http://allegro.pl/katalizator-dpf-opel- ... 97239.html
A taki wyspecjalizowany mechanior w dpfach nie będzie miał problemu z jego ponownym montażem/wspawaniem w sytuacji gdy tam go fizycznie nie ma?
Rozumiem, że wtedy wystarczy zakupić taki sprzęt jak w linku poniżej i udać się do odpowiedniego speca, który go zamontuje i wgra odpowiednie oprogramowanie?
http://allegro.pl/katalizator-dpf-opel- ... 97239.html
Ostatnio zmieniony 14 mar 2017, 12:47 przez Umpero, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mieszkaniec
Cała ta rura kosztuje około 800 zł. Doliczając robocizne nawet drugie tyle niech wyjdzie te 1600 zł.
4k to pewnie kosztuje w ASO.
Co do tego konkretnego modelu, którego jestem już właścicielem... ta cała rura i czujniki zostały. Został wyjęty/wycięty tylko wkład. Czy w takiej sytuacji wystarczy tylko wmontować całość z linku podanego w allegro ?
Co do tego konkretnego modelu, którego jestem już właścicielem... ta cała rura i czujniki zostały. Został wyjęty/wycięty tylko wkład. Czy w takiej sytuacji wystarczy tylko wmontować całość z linku podanego w allegro ?
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
to życzę powodzenia :> czujnik różnicy ciśnień łącze elastyczne itd itd plus przewody i programumpero pisze:Cała ta rura kosztuje około 800 zł. Doliczając robocizne nawet drugie tyle niech wyjdzie te 1600 zł.
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Jak Ci się zapcha to fachowcy go wycinają wypalają ,myją chemia i jeździsz dalej, ja tak robiłem z moim krótko po kupnie samochodu i już 1,5 roku temu ponad ,jezdze obecnie bezproblemowo . Płaciłem 400zł ,serwis ASO bierze za to ponad 2000 złandreff84 pisze:A co w sytuacji kiedy w samochodzie jest dpf ale np zapchał się na amen i trzeba go wymienić. Co w tym momencie? Czy wystarczy zamienić stary na nowy taki jak np kolega wyżej w linku podał? I zabieg taki też będzie aż tak kosztowny? Pytam czysto informacyjnie rzekł bym przyszłościowo
Ostatnio zmieniony 17 mar 2017, 01:33 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.