No tak tyle to nawet ja zauważyłem ,ale co dalej czy trzeba odkręcać koło zeby zdjąc to nadkole? i co dalej, bo jak rozumiem jesli zdejme nadkole to juz po kłopocie wszystko będzie widac?janekW67 pisze:Dojście do zbiorniczka od strony nadkola.
[A] zbiornik spryskiwacza
Moderator: Sebu$
Moze ktos jeszcze tu podpowie-czy zapalanie sie "lampki z kluczem" może mieć związek z pęknietym od mrozu zbiorniczkiem od spryskiwaczy i zbyt mała ilością płynu, czy raczrej to jest zbieg okolicznoiści ,że ta lampka zaczela się zapalac wtedy jak uszkodził się ten zbiorniczek i plyn zaczął wyciekac?.
P.S dzis jest niedziela więc błędów nie sprawdze ,a jutro musze jechac 100km.Lampka gaśnie jak rozpędzam auto,ale nie gaśnie jak robię tylko samą przygazówkę
P.S dzis jest niedziela więc błędów nie sprawdze ,a jutro musze jechac 100km.Lampka gaśnie jak rozpędzam auto,ale nie gaśnie jak robię tylko samą przygazówkę
przedmuchałem przepływomierz, i rurki idące od EGR jest troche inaczej ,ale lampka i tak się zapala najczesciej jak zejde z obrotów i jade chwile na luzie.Jutro rano sie okaze-ale zaczyna mnie denerwować powoli to auto.
Dzięki za podpowiedzi
Pozdr Darekb
Panowie schodzicie z tematu. - Rybka
Dzięki za podpowiedzi
Pozdr Darekb
Panowie schodzicie z tematu. - Rybka
Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 12:43 przez Darekb, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety padl zawór EGR nie trzymał w jedną stronę wcale-mam mechaniczny plastikowy, załozyłem nowy zamiennik podobno niemiecki -220zl w sklepie z paragonem-zobaczymy jak bedzie się sprawdzał
Temat dotyczy zbiornika spryskiwaczy a nie egr-a.
Następne posty odbiegające od tematu będą kasowane. :> - Rybka
Temat dotyczy zbiornika spryskiwaczy a nie egr-a.
Następne posty odbiegające od tematu będą kasowane. :> - Rybka
Ostatnio zmieniony 07 lut 2014, 17:24 przez Darekb, łącznie zmieniany 3 razy.
- automil
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira a
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Panowie założcie sobie zbiornik do Zafiry taki jaki jest pod xenonami.
u użytkowanika: e-opel na alle.. go dostaniecie
http://allegro.pl/zbiornik-spryskiwacza ... 85568.html
Jedną dziurę zaślepicie i macie 2 razy większy zbiornik.
Prawie cała bańka 5l się mieści.
Pasuje bez problemu, jedna śrubka więcej.
u użytkowanika: e-opel na alle.. go dostaniecie
http://allegro.pl/zbiornik-spryskiwacza ... 85568.html
Jedną dziurę zaślepicie i macie 2 razy większy zbiornik.
Prawie cała bańka 5l się mieści.
Pasuje bez problemu, jedna śrubka więcej.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
zafirapawel pisze:Witam,pogoda ostatnio nie rozpieszcza a płyn spryskiwaczy w za szybko ucieka,niestety tam tylko ok2litrow wchodzi i czasem nie ma jak jest potrzebny,na dixi znalazłem za ok 65zl nowy,goły,ale to nie problem,czujniki i pompki mam,tylko pytanie ile on ma pojemności? W vectrze b wchodziło mi 5litrow
http://www.fotosik.pl/zdjecie/d4a49c048b23ca1b
o ile mnie pamieć nie myli to 4,5L
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, 09:19 przez ryba1, łącznie zmieniany 3 razy.
- zafirapawel
- Bywalec
- Imię: Paweł
- Auto: Zafira A 1.8
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18xe1
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, 10:10 przez zafirapawel, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Mieszkaniec
- Model:
Witam, powiem szczerze że z używanymi zbiornikami to bym uważał, dlatego że od starości i płynu chłodniczego plastik z którego jest wykonany zbiornik twardnieje i jest bardzo kruchy, ja demontowałem u siebie i niechcący delikatnie uderzyłem śrubokrętem w dół zbiornika i cały spód popękał jak kruchy lód.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
wydaje się być taki sam ale nie dam se ręki uciąć.z tego co wiem to w ASO kosztuje spoko mniej niż używany na ALLEGRO.sam kiedyś tak bralemzafirapawel pisze:ryba1, a znalazłem na allegro jeszcze dwa zbiorniki tańsze niż w dixi,to są te same?
- szura217
- Zafiromaniak
- Imię: Adrian
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Wczoraj dotarł mi większy zbiorniczek na płyn, mam kilka pytań, na które chciałbym znać odpowiedź zanim zacznę robotę (żeby dobrze się do niej przygotować):
1) jeżeli nie mam spryskiwacza reflektorów to powinienem zakleić otwór A (zaznaczony na zdjęciu)
2) czym najlepiej zakleić ten otwór, żeby nie było problemów później z przeciekaniem (może macie sprawdzone jakieś rozwiązanie)
3) jakimi śrubami jest przykręcany zbiornik i jaką śrubę muszę sobie przygotować do tego 3-ciego mocowania którego z tego co wiem nie ma w mniejszym zbiorniku?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
1) jeżeli nie mam spryskiwacza reflektorów to powinienem zakleić otwór A (zaznaczony na zdjęciu)
2) czym najlepiej zakleić ten otwór, żeby nie było problemów później z przeciekaniem (może macie sprawdzone jakieś rozwiązanie)
3) jakimi śrubami jest przykręcany zbiornik i jaką śrubę muszę sobie przygotować do tego 3-ciego mocowania którego z tego co wiem nie ma w mniejszym zbiorniku?
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 mar 2017, 08:40 przez szura217, łącznie zmieniany 1 raz.