Witam!
Mam problem.Zakupiłem Opla Zafire 2000r 2.0DTL i po miesiecznej eksploatacji po zagaszeniu silnika samochód ponownie nie chce odpalic.Myśle,że jest to pompa wtryskowa(koszt minimum1000-1500zł) troche dużo.
Prosze o pomoc co mam zrobic.
Z Poważaniem
Użytkownik Zafiry
Prosze o pomoc
Moderator: Sebu$
-
Kubolot
Samochód nie jest mój tylko wujka.Opisuje problem mi przez telefon i prosi o pomoc.
Wiem,że Błędy nie zostały odczytane.Do samego końca wszystko było sprawne.Pewnego dnia po wyłączeniu silnika samochód nazajutrz nie odpalił i tak jest do tej pory.
Jeśli interesują Cię jakieś pytania dodatkowe w tej sprawie to prosze o ich podanie.
-
olo018
-
Kubolot
Pytań jest wiele ,czy jest prąd ,bo czasem gryzonie potrafią narobić problemy z kablami.
Posprawdzajcie wszystkie kable w komorze silnika.
Jestem pośrednikiem w tej rozmowie,także proszę się nie denerwowac za późne odpowiedzi w tym temacie.Chcę zaznaczyc,że jest mi ogromnie przyjemnie,że powzieliście temat pomocy.
Jeśli chodzi o prąd czyli zapłon to jest.Rozrusznik kręci silnikiem ale nie dochodzi do odpalenia.Paliwo do pompy napewno dochodzi!Kable raczej są w porządku,nie widac żadnych uszkodzeń.
Wujek uważa,że jest to pompa wtryskowa lub moduł tejże pompy.Czy jest możliwośc sprawdzenia tej opcji bez kupna tych częsci?
Posprawdzajcie wszystkie kable w komorze silnika.
Jestem pośrednikiem w tej rozmowie,także proszę się nie denerwowac za późne odpowiedzi w tym temacie.Chcę zaznaczyc,że jest mi ogromnie przyjemnie,że powzieliście temat pomocy.
Jeśli chodzi o prąd czyli zapłon to jest.Rozrusznik kręci silnikiem ale nie dochodzi do odpalenia.Paliwo do pompy napewno dochodzi!Kable raczej są w porządku,nie widac żadnych uszkodzeń.
Wujek uważa,że jest to pompa wtryskowa lub moduł tejże pompy.Czy jest możliwośc sprawdzenia tej opcji bez kupna tych częsci?
-
Woytas
-
Kubolot
jest bardzo prosta możliwość - podpięcie pod fejsa i zczytanie błędów, bez tego to możemy zgadywać a przyczyn może być masa (od świec żarowych po wtrysk, elektronikę itd)
Świece żarowe napewno sprawne!
Czyli trzeba jechac na diagnostyke?!
Wuj ma memoskan do odczytu,ale do innych wersji silnika.
Czy ta odpowiedź kończy ten temat,czy może ktoś z Was ma coś jeszcze do dodania?
Świece żarowe napewno sprawne!
Czyli trzeba jechac na diagnostyke?!
Wuj ma memoskan do odczytu,ale do innych wersji silnika.
Czy ta odpowiedź kończy ten temat,czy może ktoś z Was ma coś jeszcze do dodania?