[B]Komunikat Coolant Level
-
Anony Mous
[B]Komunikat Coolant Level
W Mojej Zośce B 1.9 CDTi 120KM którą mam od tygodnia po uruchomieniu auta pojawia się następujący komunikat.
Check Coolant Level
Domyślam się że chodzi o płyn chłodniczy.
Sprawdzałem na zimnym silniku i płynu jest w granicach kreski Kalt/Cold więc wydaje mi się ok.
Natomiast na ciepłym silniku 75-80 stopni poziom jest ponad Kalt/Cold.
Wie ktoś może czemu wyskakuje ten komunikat ??
Check Coolant Level
Domyślam się że chodzi o płyn chłodniczy.
Sprawdzałem na zimnym silniku i płynu jest w granicach kreski Kalt/Cold więc wydaje mi się ok.
Natomiast na ciepłym silniku 75-80 stopni poziom jest ponad Kalt/Cold.
Wie ktoś może czemu wyskakuje ten komunikat ??
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 00:41 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
kicaj
-
Anony Mous
-
rzadki
-
Robert4884
Ja u siebie miałem podobnie poziom płynu niby ok wskaźnik Kalt/Cold przy zimnym silniku, ale komunikat
Check Coolant Level
się pojawiał po przejechaniu ok 1-2 km.
Wymienili mi nawet w serwisie czujnik, ale problem pozostał. Dolałem więc płynu ponad wskaźnik Kalt/Cold i jest ok. Czujnik poprzedni wrócił na swoje miejsce i jest ok. Jeżeli dolanie płynu nie pomaga to pozostaje wymiana czujnika, sprawdzenie złączki itp.
Check Coolant Level
się pojawiał po przejechaniu ok 1-2 km.
Wymienili mi nawet w serwisie czujnik, ale problem pozostał. Dolałem więc płynu ponad wskaźnik Kalt/Cold i jest ok. Czujnik poprzedni wrócił na swoje miejsce i jest ok. Jeżeli dolanie płynu nie pomaga to pozostaje wymiana czujnika, sprawdzenie złączki itp.
-
Anony Mous
-
Robert4884
-
Anony Mous
-
Anony Mous
-
Anony Mous
-
CHRIS7779
Od czasu do czasu mam to samo. Albo zaraz po odpaleniu, albo po przejechaniu 1-2 km. Płynu jest do połowy zbiornika (do zgrzewu).
-
Anony Mous
-
Piotrek1115