[C] Touduch - Zafira 2017 1.6
[C] Touduch - Zafira 2017 1.6
nie wiem czy widać taka moja zafirka. 3 miesiące posiadam tą piękną dame
Jak ktoś chce jakiś informacji o niej w sensie (krótkie moje doświadczenia) to zadawać pytania.
a jak ni widać to pomóżcie mi jak dodać zdjęcie...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2017, 20:29 przez Touduch, łącznie zmieniany 5 razy.
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Napisz coś więcej o niej.
Tutaj masz dodawanie fotek http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=58.
Napisz coś więcej o niej.
Tutaj masz dodawanie fotek http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=58.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
No dobra wiem że wygląda jak czarna ale jest brązowa "perła" takie zdjęcie
co więcej można o niej powiedzieć ... jako że nigdy nie miałem żadnego opla, tylko fiaty renault i raz vw ( ale to żenada była) to jedno można powiedzieć .. twardo . Wyczytałem w instrukcji obsługi że przy tym silniku i bez opcji "sport & tour" zawieszenie jest ustawione na sport. no cóż jest ok na równej rzadko spotykanej w naszym kraju drodze. przed zafirką był renault koleos, także moje odczucia co do zawieszenia... (koleos to amfibia i ona płynie . Zafirke posiadam od 3 miesięcy jak na razie odpukać bez awaryjnie jakie awarie ma 3000 km przejechane . Silnik 1.6 200 kM daje rade, ale wiem że raczej nie do ścigałki na 1/4 mili ale do bezpiecznego wyprzedzania, w sumie to autko rodzinne.
Spalanie : no coż jeszcze się "stabilizuje" na początku po odebraniu z salonu pokazało 12l
teraz pokazuje komp 8,5 i to bez przesady że jeżdze oszczędnie
Dobra to tyle ide po piwko
Pozdrawiam
co więcej można o niej powiedzieć ... jako że nigdy nie miałem żadnego opla, tylko fiaty renault i raz vw ( ale to żenada była) to jedno można powiedzieć .. twardo . Wyczytałem w instrukcji obsługi że przy tym silniku i bez opcji "sport & tour" zawieszenie jest ustawione na sport. no cóż jest ok na równej rzadko spotykanej w naszym kraju drodze. przed zafirką był renault koleos, także moje odczucia co do zawieszenia... (koleos to amfibia i ona płynie . Zafirke posiadam od 3 miesięcy jak na razie odpukać bez awaryjnie jakie awarie ma 3000 km przejechane . Silnik 1.6 200 kM daje rade, ale wiem że raczej nie do ścigałki na 1/4 mili ale do bezpiecznego wyprzedzania, w sumie to autko rodzinne.
Spalanie : no coż jeszcze się "stabilizuje" na początku po odebraniu z salonu pokazało 12l
teraz pokazuje komp 8,5 i to bez przesady że jeżdze oszczędnie
Dobra to tyle ide po piwko
Pozdrawiam
No dobra jeszcze pare słów o zafirce póki mam czas . O bajerach nie bede pisał bo gps ekran dotykowy itp na nie których nie robi wrażenie, ale pomijając gadżety a skupiając sie na bezpieczeństwie, to światła Bi-Led AFL są za***iste. W reklamie z tego co pamiętam było mówione że będe "drażnił klase wyższą", w sumie mam w du*** jaką kolwiek klase, ale doświetlanie zakrętów, oświetlenie samej drogi czy reagowanie na otoczenie to poprostu bajka... Polecam tą opcje. światła są naprawde szybkie w reakcji, bałem się że pójdą w strone tandety,byle reklama przeszła, ale naprawde im się udało. Co do bardziej "leniwych" opcji ... OnStar działa i to bardzo dobrze:) przekonałem się o tym, jak wiozłem pijanego kumpla i nagle zachciało mu sie kebaba... se kliknoł i powiadomił grzecznie panią z obsługi Onstar że jest głodny no i że chce kebsa, a pani ustawiła na gps najbliższego w mieście Taka sytuacja
Sama kontrola samochodu z telefonu (android) też przejrzysta, aczkolwiek nie do końca dopracowana, częściej korzystam ze strony myopel niż z samej aplikacji.
Póki co to wszystko ... dla ciekawych to zafirkę która konfigurowałem :
Zafira 1.6 sidi 200 km + pakiet techno. I tyle co do opcji dodatkowych polecam aczkolwiek sam nie wybrałem to pakiet "Ekskluzywny"
Pozdrawiam i chyba do zobaczenia na zlocie
Sama kontrola samochodu z telefonu (android) też przejrzysta, aczkolwiek nie do końca dopracowana, częściej korzystam ze strony myopel niż z samej aplikacji.
Póki co to wszystko ... dla ciekawych to zafirkę która konfigurowałem :
Zafira 1.6 sidi 200 km + pakiet techno. I tyle co do opcji dodatkowych polecam aczkolwiek sam nie wybrałem to pakiet "Ekskluzywny"
Pozdrawiam i chyba do zobaczenia na zlocie
Co do spalania sprawdzałem na trasie Katowice - Gdańsk czyli trasa :
130 km/h - 8,5 l
160 km/h - 10 l
200 (ale to chwilowe było jakieś 3 min ) 13,5 l
mega eco to 120 km/h 7,9 l ...
jak dla mnie jest OK.
Ps : samochod naładowany na maksa, wózek, bagaż, że żona i dzieciaki
130 km/h - 8,5 l
160 km/h - 10 l
200 (ale to chwilowe było jakieś 3 min ) 13,5 l
mega eco to 120 km/h 7,9 l ...