[A] - wilkq- Wilkqowa zośka 1.8PB 125KM
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Przeglądacz
- Imię: Marcin
- Auto: Opel
- Model: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Nie wiedziałem że to ma jakieś znaczenie i międzyczasie poczytałem sobie o tych kropkach (są żółte i czerwone) producenci różnie oznaczają opony.wampir11111 pisze:Marcin szacun dla oponiarza że wie do czego są te czerwone kropki na opanach
Teraz doczytałem że czerwona kropka może być też po przeciwległej stronie wentyla, ciężarków na felgach nie ma dużo, koła się szybko wyważyły wiec powinno być OK.
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B 1.8 +
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- wilkq
- Przeglądacz
Mam jeszcze galerię na innym forum i padło pytanie co oznacza to R na błotniku, to jest oznaczenie wersji, wyposażenia czy może czegoś innego?
Ostatnio zmieniony 31 mar 2017, 20:46 przez wilkq, łącznie zmieniany 1 raz.
- misio
- Bywalec
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
U mnie (dzisiaj założone Dębice presto uhp 2 225/45 r17 94y xl) miały zielone kropki od wewnątrz, oponiarz kredą narysował linię i w tym miejscu znalazł się wentylwilkq pisze:Nie wiedziałem że to ma jakieś znaczenie i międzyczasie poczytałem sobie o tych kropkach (są żółte i czerwone) producenci różnie oznaczają opony.wampir11111 pisze:Marcin szacun dla oponiarza że wie do czego są te czerwone kropki na opanach
Teraz doczytałem że czerwona kropka może być też po przeciwległej stronie wentyla, ciężarków na felgach nie ma dużo, koła się szybko wyważyły wiec powinno być OK.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- wilkq
- Przeglądacz
Mój pierwszy mod, odnowienie kosza na koło, był strasznie zadzerwiały, dodatkowo zawiasy stały, łącznie ze śrubą opuszczającą.
Wszystko zostało wyczyszczone odtłuszczone, pomalowane podkładem reaktywnym, elementy ruchome nasmarowane.
Teraz wiem że jeśli musiałbym opuszczać kolo w trasie to miałbym mały problem.
Wszystko zostało wyczyszczone odtłuszczone, pomalowane podkładem reaktywnym, elementy ruchome nasmarowane.
Teraz wiem że jeśli musiałbym opuszczać kolo w trasie to miałbym mały problem.