Książka serwisowa

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.

Moderator: Tunio999

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pysiowa
Debiutant
Imię: Jarosław
Auto: Zafira B 1.8
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER
Książka serwisowa

#1 Post autor: pysiowa »

Witam wszystkich. Mam nietypowe, a może typowe pytanie odnośnie książki serwisowej. Czy powinny być w niej pieczątki??
Zafira z ogłoszenia nawet ładna
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... yP0QX.html
ale ta książka i brak pieczątek budzi obawy.
Proszę wypowiedzcie się, na pewno macie swoje doświadczenia w tym temacie.
Załączniki
książka.JPG
Awatar użytkownika
shadow
Mieszkaniec
Imię: Adam
Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Model: B
#2 Post autor: shadow »

Jeżeli była w ASO to powinny być pieczątki.
Trochę podejrzana ta książki tym bardziej, że wpisy robione tym samym długopisem, mało to realne.

Ktoś na forum (nie pamiętam kto :oops: ) sprawdza autka w aso, może warto się zgłosić i zweryfikować wpisy
Crazy

#3 Post autor: Crazy »

albo mi się wydaję albo powyżej napisu 155,000 przebija się pieczątka.
Kolega KIT GTO pomoże sprawdzić historię serwisową
Skasowany użytkownik 21152

#4 Post autor: Skasowany użytkownik 21152 »

Wydaje mi się, czy na przednim pasie powinna być taka metalowa tabliczka znamionowa? bo tam tylko 2 nity widzę. No i urwana rączka jednego z foteli 3 rzędu
misio

#5 Post autor: misio »

Jak dla mnie to te wpisy w książce to lipa, ten sam charakter pisma, atrament ten sam, tylko inny atrament użyty powyżej wpisu 183.000, brak pieczątek (jedna przebija z poprzedniej strony nad 155.000), wydaje mi się że książka oryginalna, ale wpisy na tej stronie to lipa, był serwis, ale na samym początku używania auta a potem to "partyzantka", co oczywiście nie skreśla auta, trzeba je obejrzeć i sprawdzić u mechanika, poza tym najpierw zweryfikować VIN. Poza tym ogłoszenie nieaktualne.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2017, 13:41 przez misio, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pysiowa
Debiutant
Imię: Jarosław
Auto: Zafira B 1.8
Model: ZB
#6 Post autor: pysiowa »

Tak, po weekendzie auta już nie było w ofercie. Ale dziękuję za uwagi. Na pewno przydadzą się jak będę oglądał kolejne auta... ;)
emilo1986

#7 Post autor: emilo1986 »

Witam wszystkich. jestem tu nowy i szukam pomocy. Chce kupić zoske B facet napisał że przebieg 163tys tak jak w książce. 2009. szyby oryginał benzyna. cena 27999. Ale jak sprawdziłem na autodna to samochód nie ma żadnego wpisu na temat pierwszej rejestracji i w ogóle brak jego historii. czy jest ktos kto mógł by mi to zweryfikować. ???
Pozdrawiam

EDIT

oczywiście podaje nr vin W0L0AHM759G056341
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2017, 15:54 przez emilo1986, łącznie zmieniany 1 raz.
Skasowany użytkownik 21152

#8 Post autor: Skasowany użytkownik 21152 »

Musisz założyć nowy wątek i wkleić link ze zdjęciem (regulamin).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pytania o auta, porady przed zakupem”