[A] KrystianNh - Z20LET 2.0T OPC SILVER ZOŚKA :-)
-
- Bywalec
- Imię: Krystian
- Auto: Opel Zafira A 2.0T Stage2
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: z20let
Sebuś a ty nie spiszSebu$ pisze:no toś Chopie elaborat mi tu napisał.
Dalej nie wiem o co chodzi , ale się ciesze że jesteś zadowolony
Reduktor studzi się od pędu(mimo że mam osłonę założoną na niego z przodu) i taki przepływ gwałtowny lpg ze temp spada i benzyna spowalnia spadek temperatury reduktor taki podwójny jak teraz mam nieda sie u mnie przestawic tam na tył silnika dać gdzie ty masz bo mam za duzy i brak dostepu
-
- Bywalec
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 08:28 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
Dorobiona osłona termiczna reduktora żeby jak najmniej pęd powietrza studził gaz
Reduktor AC R02 Twin z bliska
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 17:05 przez KrystianNh, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bywalec
-
- Bywalec
Mam pytanie błąd:
- P0130 (przy spokojnej jezdzie i nagłe depnięcie w niskich obrotach poszarpywanie w szczegolnosci na lpg ok.2000obr/min i go przytrzymuje w róznym zakresie obrotów do 4000obr/min pózniej jedzie bez zająknięcia na benzynie mniej odczuwalne jak sie jedzie piecem od dołu praktycznie tego niema)
teoretycznie to moze byc przepływka lub sonda nr.2 ?
ja chyba bardziej obstawiam sonde nr 2 bo nieukrywam ze jak wkrecany był emulator to grzany był gwint palnikiem i nie bo niepuszczała.
Wymieniłem przepływke na uzywaną pozyczyłem od Ryba1 na jego to sama tylko szarpie od 3500-4000obr/min i wydaje mi sie ze auto na jego słabiej jedzie choć astra h gtc 2.0T 200ps dostała z 2,5dł. do ok.130km/h a jechałem na lpg i szczelał z wydechu na wyzszych obrotach przy zmianie biegu i na tej przepływce pojawił sie
bład P0130-008
spróbuje jeszcze sonde 2 wymienic na uzywke i nowy emulator załoze bo na tamtym jest gdzies nieszczelnosc i moze tez ze przedmuchy przy nim sa?
Jeszcze swiece mam moze za słabe do Stage2 orginały GM? Czy załozyc NGK irydowe? moze w tym problem
- P0130 (przy spokojnej jezdzie i nagłe depnięcie w niskich obrotach poszarpywanie w szczegolnosci na lpg ok.2000obr/min i go przytrzymuje w róznym zakresie obrotów do 4000obr/min pózniej jedzie bez zająknięcia na benzynie mniej odczuwalne jak sie jedzie piecem od dołu praktycznie tego niema)
teoretycznie to moze byc przepływka lub sonda nr.2 ?
ja chyba bardziej obstawiam sonde nr 2 bo nieukrywam ze jak wkrecany był emulator to grzany był gwint palnikiem i nie bo niepuszczała.
Wymieniłem przepływke na uzywaną pozyczyłem od Ryba1 na jego to sama tylko szarpie od 3500-4000obr/min i wydaje mi sie ze auto na jego słabiej jedzie choć astra h gtc 2.0T 200ps dostała z 2,5dł. do ok.130km/h a jechałem na lpg i szczelał z wydechu na wyzszych obrotach przy zmianie biegu i na tej przepływce pojawił sie
bład P0130-008
spróbuje jeszcze sonde 2 wymienic na uzywke i nowy emulator załoze bo na tamtym jest gdzies nieszczelnosc i moze tez ze przedmuchy przy nim sa?
Jeszcze swiece mam moze za słabe do Stage2 orginały GM? Czy załozyc NGK irydowe? moze w tym problem
-
- Bywalec
-
- Bywalec