CD70 NAVI , DVD90 NAVI - AUX-IN / podłacz iPhona, iPoda etc.

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
shadow
Mieszkaniec
Imię: Adam
Auto: Zafira 1.8 Cosmo
Model: B
Oznaczenie silnika: Z18XER
#61 Post autor: shadow »

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#62 Post autor: KIT GTO »

shadow pisze:Tylko z wejście jack za 7zl
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6526576199
to jest to samo ;)

Awatar użytkownika
dany1107
Mieszkaniec
Imię: Daniel
Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z20LEH
#63 Post autor: dany1107 »

No nie do końca. Bo to co ja wstawiłem link to ma dodatkowo mikro USB. Według opisu jest to do ładowania telefonu.

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#64 Post autor: Flora »

Nie ma szans żeby zadziałało to zgodnie z Twoim zamysłem. Sprawdzając trochę dalej niż tylko na zdjęciu można znaleźć:
Feature:For OPEL CD30 aux adapter
Function:Phone Charging
Jest to normalne złącze przeznaczone do radia CD30 MP3 obsługującego AUX, a dodatkowo posiada regulator 5V zakończony złączem USB umożliwiającym ładowanie telefonu.

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Auto: Zafira B OPC 300+

#65 Post autor: Sumik »

Jeżeli chodzi o AUX to trzeba najpierw sprawdzić/zmienić indeks, a potem go zmienić na ten właściwy. Wybieramy ten gdzie jest napisane "With Aux In" no i odpowiedni model radia:
Obrazek
W poradniku jest to gdzieś napisane. I tak jak Flora pisze trzeba zobaczyć co dzieje się po przełączeniu radia na AUX. Jak słychać cykliczne cykanie tzn. że brakuje elektroniki na płycie i trzeba ją uzupełnić. Nie jest to jakoś strasznie skomplikowane.
Jak jest cisza to raczej jest ok.
Co do kabelka wpinanego do kostki radia to u mnie to nie zadziałało. Kupiłem na Alle.. i po wpięciu nie działał Aux. Dopiero jak poprowadziłem osobne kabelki w miejsce wskazane w poradniku to dopiero zaczęło grać. Na każdej naklejce jak i w każdej kostce w radiu są piny. Tym nie należy się sugerować. Trzeba zmienić indeks i sprawdzić co się będzie działo :piwo:

Awatar użytkownika
KIT GTO
Mieszkaniec
Model:

#66 Post autor: KIT GTO »

dany1107 pisze:No nie do końca. Bo to co ja wstawiłem link to ma dodatkowo mikro USB. Według opisu jest to do ładowania telefonu.
widzę że ma dodatkowy przewód, chodziło mi bardziej o to że to co dał shadow jest niepotrzebne bo to to samo
Flora pisze:Nie ma szans żeby zadziałało to zgodnie z Twoim zamysłem. Sprawdzając trochę dalej niż tylko na zdjęciu można znaleźć:
Feature:For OPEL CD30 aux adapter
Function:Phone Charging
Jest to normalne złącze przeznaczone do radia CD30 MP3 obsługującego AUX, a dodatkowo posiada regulator 5V zakończony złączem USB umożliwiającym ładowanie telefonu.
nie ma żadnej różnicy bo może też być do CD70, bo jak wszyscy dobrze wiemy CD70 ma w innym miejscu piny pod aux niż CD30mp3

Sumik pisze:Jeżeli chodzi o AUX to trzeba najpierw sprawdzić/zmienić indeks, a potem go zmienić na ten właściwy. Wybieramy ten gdzie jest napisane "With Aux In" no i odpowiedni model radia:
[url=http://www.fotem.pl/data/mini/min_4421da9b8b6a67c76af3373acde6569.jpg]Obrazek[/URL]
W poradniku jest to gdzieś napisane. I tak jak Flora pisze trzeba zobaczyć co dzieje się po przełączeniu radia na AUX. Jak słychać cykliczne cykanie tzn. że brakuje elektroniki na płycie i trzeba ją uzupełnić. Nie jest to jakoś strasznie skomplikowane.
Jak jest cisza to raczej jest ok.
Co do kabelka wpinanego do kostki radia to u mnie to nie zadziałało. Kupiłem na Alle.. i po wpięciu nie działał Aux. Dopiero jak poprowadziłem osobne kabelki w miejsce wskazane w poradniku to dopiero zaczęło grać. Na każdej naklejce jak i w każdej kostce w radiu są piny. Tym nie należy się sugerować. Trzeba zmienić indeks i sprawdzić co się będzie działo :piwo:
trzeba było wyjąć piny i wsadzić w odpowiednie sloty ;) bo jak wszyscy dobrze wiemy CD70 ma w innym miejscu piny pod aux niż CD30mp3
Ostatnio zmieniony 23 sty 2017, 21:03 przez KIT GTO, łącznie zmieniany 1 raz.

redevil11

#67 Post autor: redevil11 »

Panowie a jest ktoś z Łodzi lub okolic kto dokładał elektronike do cd70 i podjął by się tego u mnie bo ja delikatnie mówiąc kiepsko lutuje a nie chce radia zniszczyć:-)
oczywiście pracę wykonaną wynagrodze:-)

Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
#68 Post autor: opelmen »

Ten kabelek, Flora, ma przeznaczenie nie tylko do CD30:
"pod fabryczny radioodtwarzacz OPEL CD30 MP3 ; CDC40
OPERA ; CD70 NAVI ; DVD 90NAVI
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Flora
Zafiromaniak
Auto: Zafira
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#69 Post autor: Flora »

Nie ma kabli uniwersalnych, ponieważ radia mają wprowadzone wejście AUX na różnych stykach. Dodatkowo trzeba mieć to wejście aktywne, a niektóre radia nie mają nawet takiej możliwości. Sprzedający napiszę wszystko aby sprzedać towar. Skoro masz wprowadzone gniazdo to sprawdź czy w radiu możesz wybrać wejście AUX. W samochodzie powinieneś mieć już odpowiednią instalację, a kupowanie takiego kabla nie ma sensu.

Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#70 Post autor: rafant4011 »

opelmen, Tak jak Marcin pisze wystarczy ci 2x jack
http://allegro.pl/kabel-plaski-audio-mi ... 71888.html
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2017, 12:58 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sumik
Zafiromaniak
Auto: Zafira B OPC 300+

#71 Post autor: Sumik »

Dokładnie tak jak piszą Flora, irafant4011,. Lutujesz kabelki i na obudowie radia dajesz gniazdo jack 3.5mm, dokupujesz kabelek jak z aukcji i masz AUX :D

opelmen, Kabelek nie jest uniwersalny bo piny są w różnych radiach w różnych miejscach.
Ja kupiłem taki i pomimo elektroniki w CD870 po podłączeniu pod kostkę nic nie grało. Zastosowałem gniazdo jack i kupiłem kabelek jack-jack i wszystko hula aż miło.

Awatar użytkownika
opelmen
Mieszkaniec
Imię: Janusz
Auto: Opel Zafira B 1.8 Cosmo Pb & LPG
#72 Post autor: opelmen »

rafant4011 pisze:opelmen, Tak jak Marcin pisze wystarczy ci 2x jack
http://allegro.pl/kabel-plaski-audio-mi ... 71888.html
Taki sobie sprawiłem (kątowy mi pasił):
Obrazek