Tempomat to bardziej czujka sprzgła, wiązka i aktwacja w ECU....
na tą odpowiedź poczekaj jeszcze chwile, zapewne wieczorem coś wylądujebazooki pisze:zy ktoś zna w W-wie elektryka od Opli?
na tą odpowiedź poczekaj jeszcze chwile, zapewne wieczorem coś wylądujebazooki pisze:zy ktoś zna w W-wie elektryka od Opli?

Ja poprostu wziąłem lusterko, wcisnąłem pedał sprzęgła i zaświeciłem latarką (jak dentysta) w lusterko....widać jak na dłoni i nie trzeba paluszka miażdżyć tymbardziej siostryLorry pisze:Ja dam małą podpowiedź (bardziej dla benzyn bo to w nich raczej nie ma czujnika przy sprzęgle): W pt sprawdzałem czy mam to cholerstwo i mimo dziwnych wygibasow i użycia siostry nie dało się sprawdzić czy to tam jest. Inaczej trzeba by rozebrać poł Zośki![]()
W celu upewnienia się czy nalezy zakupić:
1) Wcisnąć ręką sprzęgło do oporu
2)Wymacać szczyt dźwigni sprzęgła
3)Polożyć na szczycie palec i puszczać powoli sprzęgło
Jesli poczujemy ze nasz palec coś wciska to czujnik ten mamy
Może ci wysłał do Vikiandwi pisze:Witam, czy jest kilka rodzajów manetek z tempomatem?
Właśnie kupiłem sobie taką manetka i przy próbie założenia okazało się, że nie pasuje. W ogłoszeniu było wyraźnie że to jest do Zafirki B.
Coś mi się nie chce wierzyć że to orginał lub taka cenakaliope pisze:Napisałem z ciekawosci do stachowiaka w sprawie ceny manetki, oto kopia odpwiedzi:
jeżeli chodzi o interesujący Pana przełącznik kierunkowskazów z tempomatem odpowiedni do tego modelu Opla Zafiry B, to możemy zaoferować go nowy i oryginalny GM/Opel w cenie 99 zł.