[TUT/B] Modyfikacja tylnych lamp
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Wczoraj dopatrzyłem się, że po mojej przeróbce przy włączonych światłach, naciskając na pedał hamulca zapalają się obie żarówki w lampie, a powinny tylko górne. Macie jakieś pomysły?
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
-
Flora
-
dany1107
-
Flora
-
dany1107
Już mam podwójne przeciwmgielne. Choć przez moment myślałem że coś spartoliłem bo podłączeniu przewodu i żarówek zaczęły mi wyskakiwac komunikaty o spalonych zarówkach, jedna nie dzialala
Ale jak wyciągnęłem kluczyk i odczekałem chwilę to ponowiłem próbę i już było ok. Czy to normalne? Komputer po rozłączeniu lampy i ponownym podłączeniu musi pomyśleć?
Ale jak wyciągnęłem kluczyk i odczekałem chwilę to ponowiłem próbę i już było ok. Czy to normalne? Komputer po rozłączeniu lampy i ponownym podłączeniu musi pomyśleć?
-
Flora
-
dany1107
-
dany1107
Marcin, mam pytanko. Otóż do wczoraj wszystko było ok po modyfikacji lamp ale teraz mimo że wszystko działa( świeci) za każdym razem jak włączam zapłon mam komunikaty o wszystkich światłach z tyłu łącznie ze wstecznym. Obie strony. Jak wcisne ok do komunikatorów to podczas jazdy ponownie się pokazują, z ciekawości już kilka razy wyszedłem z auta żeby zobaczyć czy wszystko działa i działa. Masz może jaki pomysł co może być nie tak? Pozdro.
-
Flora
Najprościej będzie sprawdzić błędy w RECu. Może masz źle dociśniętą wtyczkę i coś przerywa. Nigdy nie miałem komunikatów o wszystkich żarówkach, ponieważ pojawiają się one dopiero po próbie włączenia światła. Spróbuj włączyć kolejno wszystkie światła żeby ponownie przeprowadziło diagnostykę. Dziwne jest to, że ponownie sygnalizuje błąd podczas jazdy.
-
dany1107
Sprawdzę dziś wtyczki bo ostatnio je czyściłem i psikłem wd40. Może to był zły pomysł. Dziwne bo nawet o wstecznych mam komunikat.Flora pisze:Najprościej będzie sprawdzić błędy w RECu. Może masz źle dociśniętą wtyczkę i coś przerywa. Nigdy nie miałem komunikatów o wszystkich żarówkach, ponieważ pojawiają się one dopiero po próbie włączenia światła. Spróbuj włączyć kolejno wszystkie światła żeby ponownie przeprowadziło diagnostykę. Dziwne jest to, że ponownie sygnalizuje błąd podczas jazdy.
-
Flora
-
wampir11111
-
dany1107