Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam wszystkich,
z wracam się do Was z prośbą o radę, jak otworzyć klapę bagażnika w przypadku popsutego zamka? Przycisk otwierania chodzi "luźno" i klapa jest zablokowana. Zdjęcie plastikowej pokrywy od wewnątrz bez uszkodzenia chyba nie wchodzi w rachubę. Odkręciłem śruby na wysokości szyb i dwie w "rączkach" na ręce i nadal coś blokuje a nie widzę innych.
Na tę chwile biorę pod uwagę wyrwanie tego plastiku ale to może się skończyć wyrwaniem/ugięciem mocowań w klapie, rozwiązanie b) to takie, że powyżej zamka wytnę otwór (od wewnątrz oczywiście ).
Przerabiał może już ktoś awaryjne otwieranie?
Lub jakieś sugestie.
Cztery dostepne śruby mam odkręcone. Odchylić idzie tylko tyle, że wypadło trzecie światło stopu, ręki nie idzie włożyć.
Decyzja zapadła, robię dziurę na zamkiem, ma może ktoś zdjęcie klapy z zamkiem bez tej plastikowej osłony, tak aby szkody były najmniejsze?
Ewentualnie po 1-3.05 podjadę na jakiś złom, aby wymierzyć miejsce na dziurę.
Teraz gdy za oknem plucha, to jest ryzyko pęknięcia zatrzasków plastikowych. U mnie latem w upale bez problemu wyskoczyły zatrzaski.
Spróbuj lekko odchylić i w miejscu zatrzasków włożyć rękę i z wyczuciem odepchnąć od otworów montażowych w klapie.
Panowie, nie ma tam standartowej dziurki przez którą wkładamy np. wkrętak i otwieramy klape mechanicznie??? Taki otwór jest przecież w każdym aucie z el. otwieraną klapą no chyba ,że ZA to ewenement...
EDIT
sorki...ZA ma mechaniczne otwieranie klapy sorki sorki..
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2017, 23:40 przez Skasowany użytkownik 6483, łącznie zmieniany 1 raz.