[A] - wamka18 - 2.0T OPC, 192KM, 2002r.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Do tej pory uważałem że wyłącznik jest mi nie potrzebny bo miałem za mała samo zaparcia, ale nie raz padło hasło -"jak byłby wyłącznik TC to by się działo" tym bardziej jak zobaczyłem co potrafi tak na prawdę rok temu Teraz jestem starszy i bardziej odpowiedzialny :> to sobie pozwoliłem.
Dzisiaj jak wybierałem się na Pas Startowy, bo jak co roku na 1 maja było parędziesiąt aut (głównie BMW) https://www.youtube.com/watch?v=O8EBEYE-Zwg
to usłyszałem od żony -Mam nadzieje że wyłącznika nie użyje bo znowu 500 i 6pkt wpadnie . Na razie mam inne cele niż zasilanie budrzetu państwa, bo jak dobrze pójdzie to wpadną hamulce od Astry H OPC.
Dzisiaj jak wybierałem się na Pas Startowy, bo jak co roku na 1 maja było parędziesiąt aut (głównie BMW) https://www.youtube.com/watch?v=O8EBEYE-Zwg
to usłyszałem od żony -Mam nadzieje że wyłącznika nie użyje bo znowu 500 i 6pkt wpadnie . Na razie mam inne cele niż zasilanie budrzetu państwa, bo jak dobrze pójdzie to wpadną hamulce od Astry H OPC.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2017, 20:30 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
Nie kozacze na drodze, w zimie TC to super sprawa, ale.... raz panowie nie odśnieżyli parkingu pod firmą, postawiłem auto, leciutka zaspa i miałem problem z wyjechaniem bo koła boksowały i włączało się TC. Czasami więc dobrze jest mieć możliwość odłączenia.
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Zosia trafiła dzisiaj do znajomego który pracuje w autodetalingu na polerowanie oraz powłokę.
Przyszedł także zestaw hamulcowy z Astry H OPC przód 321mm tył 278mm. Jak Zosia wróci i będzie czas to będę próbował zamontować to jej, ale najpierw jeszcze muszę kupić przednie przewody elastyczne bo jest większy otwór do przykręcenia niż jest teraz a reszta powinna pasować.
Przyszedł także zestaw hamulcowy z Astry H OPC przód 321mm tył 278mm. Jak Zosia wróci i będzie czas to będę próbował zamontować to jej, ale najpierw jeszcze muszę kupić przednie przewody elastyczne bo jest większy otwór do przykręcenia niż jest teraz a reszta powinna pasować.
- kita
- Przeglądacz
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira B 1.9 CDTI Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Czy to ten warsztat przy WORDzie ?? Garaż 13wamka18 pisze:Zosia trafiła dzisiaj do znajomego który pracuje w autodetalingu na polerowanie oraz powłokę.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2017, 22:29 przez kita, łącznie zmieniany 1 raz.
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
No to wróciła Położona powłoka MAX PROTECT karoseria i koła + na szybie niewidzialna wycieraczka +konserwacja opon + czyszczenie konsoli +czyszczenie i konserwacja skóry na fotelach.
Zdjęcia robione po przejechaniu około 30km bo kolega bardzo nalegał że chce mi ją odstawić pod dom i się móc przejechać. On miał po jeżdzie a ja z efektu
Jak go odwoziłem napotkałem na przelotny deszczyk https://www.youtube.com/watch?v=OJoQxTl ... e=youtu.be
Zdjęcia robione po przejechaniu około 30km bo kolega bardzo nalegał że chce mi ją odstawić pod dom i się móc przejechać. On miał po jeżdzie a ja z efektu
Jak go odwoziłem napotkałem na przelotny deszczyk https://www.youtube.com/watch?v=OJoQxTl ... e=youtu.be
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 21:49 przez wamka18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
W końcu to zrobiłeś A nie mówiłem ze najlepsze zainwestowana kasa Efekt super Teraz trzeba już uważać aby nie porysować he he :piwo:Mam taka powłokę na carbonie
Ostatnio zmieniony 06 maja 2017, 22:14 przez Wojti, łącznie zmieniany 1 raz.
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- wamka18
- Zafiromaniak
- Kontakt:
Jeśli chodzi o wytrzymałość to poprzednia GYEON Q2 PRIME którą kładłem sam około 1,5 roku temu przed polerką jeszcze była na lakierze, zachowanie wody było inne na elementach nie lakierowanych woda szybciej spływała i zbijała się w krople. Dodam że nie miała lekko bo w 95% pod chmurką (garaż jest ale trochę za krótki i nie wstawiam do środka co dziennie aby nie porysować auta, ale będzie rozbudowa bo na dniach będzie reszta pozwoleń) a na dodatek bez zabezpieczeń dodatkowych tylko ostrożne mycie.
Co do mycia zostałem poinstruowany że mam się zaopatrzyć dwa wiadra z separatorami, rękawice z frędzlami, ręcznik do osuszania. Najpierw spłukać kerherem a najlepiej pokryć pianą aktywną, potem dwa wiadra jedno do spłukania drugie do mycia i delikatnie myć i często płukać, a środek do mycia najlepiej o zerowym pH. Wszystko spłukać a na koniec osuszyć ręcznikiem. Jest opcja myjni ale bez dotykowej i muszę wiedzieć jakich środków używają bo nie wskazane są myjnie które używają proszku (nie wiem co to znaczy ale się dowiem).
Co do mycia zostałem poinstruowany że mam się zaopatrzyć dwa wiadra z separatorami, rękawice z frędzlami, ręcznik do osuszania. Najpierw spłukać kerherem a najlepiej pokryć pianą aktywną, potem dwa wiadra jedno do spłukania drugie do mycia i delikatnie myć i często płukać, a środek do mycia najlepiej o zerowym pH. Wszystko spłukać a na koniec osuszyć ręcznikiem. Jest opcja myjni ale bez dotykowej i muszę wiedzieć jakich środków używają bo nie wskazane są myjnie które używają proszku (nie wiem co to znaczy ale się dowiem).
-błąd P0170 korekta paliwa rząd 1 -pojawia się od wykasowania po przejechaniu około 50-100km, sonda była wymieniona ale nie pomogło. Najprawdopodobniej jest wina przepływki, ale silnik normalnie chodzi. Na razie jej nie wymieniam bo planuje kiedyś wyjąć silnik a w tedy nie wiadomo co będzie się działo i czy nie będzie potrzebna przepływka z LEHa :>Sumik pisze:żółty "helikopterek"