[TUT/B] Modyfikacja tylnych lamp
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Wczoraj dopatrzyłem się, że po mojej przeróbce przy włączonych światłach, naciskając na pedał hamulca zapalają się obie żarówki w lampie, a powinny tylko górne. Macie jakieś pomysły?
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- dany1107
- Mieszkaniec
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Mam i ja. Flora dzięki za super tutek, muszę jeszcze tylko dodatkowy przewód pociągnąc żeby miec podwójne przeciwmgielne.
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2017, 22:15 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.
- dany1107
- Mieszkaniec
Już mam podwójne przeciwmgielne. Choć przez moment myślałem że coś spartoliłem bo podłączeniu przewodu i żarówek zaczęły mi wyskakiwac komunikaty o spalonych zarówkach, jedna nie dzialala
Ale jak wyciągnęłem kluczyk i odczekałem chwilę to ponowiłem próbę i już było ok. Czy to normalne? Komputer po rozłączeniu lampy i ponownym podłączeniu musi pomyśleć?
Ale jak wyciągnęłem kluczyk i odczekałem chwilę to ponowiłem próbę i już było ok. Czy to normalne? Komputer po rozłączeniu lampy i ponownym podłączeniu musi pomyśleć?
- dany1107
- Mieszkaniec
Marcin, mam pytanko. Otóż do wczoraj wszystko było ok po modyfikacji lamp ale teraz mimo że wszystko działa( świeci) za każdym razem jak włączam zapłon mam komunikaty o wszystkich światłach z tyłu łącznie ze wstecznym. Obie strony. Jak wcisne ok do komunikatorów to podczas jazdy ponownie się pokazują, z ciekawości już kilka razy wyszedłem z auta żeby zobaczyć czy wszystko działa i działa. Masz może jaki pomysł co może być nie tak? Pozdro.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Najprościej będzie sprawdzić błędy w RECu. Może masz źle dociśniętą wtyczkę i coś przerywa. Nigdy nie miałem komunikatów o wszystkich żarówkach, ponieważ pojawiają się one dopiero po próbie włączenia światła. Spróbuj włączyć kolejno wszystkie światła żeby ponownie przeprowadziło diagnostykę. Dziwne jest to, że ponownie sygnalizuje błąd podczas jazdy.
- dany1107
- Mieszkaniec
Sprawdzę dziś wtyczki bo ostatnio je czyściłem i psikłem wd40. Może to był zły pomysł. Dziwne bo nawet o wstecznych mam komunikat.Flora pisze:Najprościej będzie sprawdzić błędy w RECu. Może masz źle dociśniętą wtyczkę i coś przerywa. Nigdy nie miałem komunikatów o wszystkich żarówkach, ponieważ pojawiają się one dopiero po próbie włączenia światła. Spróbuj włączyć kolejno wszystkie światła żeby ponownie przeprowadziło diagnostykę. Dziwne jest to, że ponownie sygnalizuje błąd podczas jazdy.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Mieszkaniec
Przeczyściłem styki i wtyczkę sprayem do usuwania smaru i jak narazie od 2 godz jest ok.
Jutro jeszcze kupię te contact spray i cleaner i ogarnę to jeszcze raz.
Jutro jeszcze kupię te contact spray i cleaner i ogarnę to jeszcze raz.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 23:15 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.