dziś to samo i ja zrobiłemFlora pisze:Wymieniam podstawę na wariant z anglika, dzięki czemu będzie pełna regulacja.
[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ostatnio zmieniony 19 maja 2017, 01:26 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
2 godziny walki. Nie dość, że zostawiłem w pracy komplet torxów to jeszcze okazało się, że siedzisko jest przynitowane do podstawy z tacką, a okablowanie podgrzewanych foteli powoduje, że trzeba rozplatać wiązki. Początkowo chciałem robić mini tutorial, ale po tym jak skoczyło mi ciśnienie dałem sobie spokój. W pewnym momencie wyglądało to tak:
W trakcie patroszenia fotela znalazłem w przedniej części moduł, prawdopodobnie odbiornik wykorzystywany przy wykrywaniu fotelika na przednim siedzeniu
Po zamontowaniu fotela okazało się, że nie przykręciłem plastikowej maskownicy od strony tunelu, więc czeka mnie jeszcze jedno odkręcanie fotela.
Trochę się pobawiłem i zauważyłem, że przyda się smarowanie szyn, ale korzystać już można.
W trakcie patroszenia fotela znalazłem w przedniej części moduł, prawdopodobnie odbiornik wykorzystywany przy wykrywaniu fotelika na przednim siedzeniu
Po zamontowaniu fotela okazało się, że nie przykręciłem plastikowej maskownicy od strony tunelu, więc czeka mnie jeszcze jedno odkręcanie fotela.
Trochę się pobawiłem i zauważyłem, że przyda się smarowanie szyn, ale korzystać już można.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Flora
- Zafiromaniak
Może być, chociaż wolę myśleć, że to odbiornik fotelika
W nocy nie chciało mi się analizować dlatego zrobiłem zdjęcie wnętrzności
Rzeczywiście jest tam duży tranzystor i układ, który nim steruje, więc będzie to sterownik podgrzewania
W nocy nie chciało mi się analizować dlatego zrobiłem zdjęcie wnętrzności
Rzeczywiście jest tam duży tranzystor i układ, który nim steruje, więc będzie to sterownik podgrzewania
Ostatnio zmieniony 19 maja 2017, 08:00 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- rafant4011
- Zafiromaniak
Tutaj trochę je widać, przy matach http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=23979, a Tu dokładniejsze http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?p=345117#345117
- Flora
- Zafiromaniak
Na żonie będę testował dopiero dziś, ale powinna być zadowolona.romanekdj pisze:I żona zadowolona? Czy tylko Ty?
Właśnie po Twoim stwierdzeniu, że zrobisz mi wymianę na miejscu, nastawiłem się na bardzo prostą przekładkę.romanekdj pisze:I mówiłem że na spokojnie ogarniesz
Za drugim razem byłoby znacznie łatwiej, bo wiem już co i jak, ale teraz robiło się chwilami trochę wyczynowo.
Tak czy inaczej, wymiana podstawy była świetnym pomysłem
- romanekdj
- Bywalec
- Imię: Grzegorz
- Auto: 3 x Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTiDTH
Bo jak już masz wprawę to pikuśFlora pisze:Właśnie po Twoim stwierdzeniu, że zrobisz mi wymianę na miejscu, nastawiłem się na bardzo prostą przekładkę.romanekdj pisze:I mówiłem że na spokojnie ogarniesz
Za drugim razem byłoby znacznie łatwiej, bo wiem już co i jak, ale teraz robiło się chwilami trochę wyczynowo.
Tak czy inaczej, wymiana podstawy była świetnym pomysłem
Ostatnio zmieniony 20 maja 2017, 21:01 przez romanekdj, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Kierunkowskazy świecą cały czas
Kierunkowskazy świecą cały czas
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, 12:47 przez wampir11111, łącznie zmieniany 1 raz.