[TUT/B] Modyfikacja tylnych lamp
- Irek_S.
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Potwierdzam, cleaner to fajna sprawa, mi też pomogło na złącza w Recu. Miałem komunikaty o spalonych żarówkach, które świeciły i nie miałem trzeciego stopu. Po czyszczeniu wszystko wróciło do normy. Miałem też problemy z Immo, migająca kontrolka kluczyka i błąd immo nawet kilka razy dziennie. Po czyszczeniu cleanerem od kilku miesięcy spokój
A poza tym to i u mnie ostatnio pojawiła się modyfikacja tylnych lamp, działa bez problemów
A poza tym to i u mnie ostatnio pojawiła się modyfikacja tylnych lamp, działa bez problemów
- dany1107
- Mieszkaniec
- Imię: Daniel
- Auto: Zafira B VXR 2.0 241KM
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Witam ponownie. Marcin, znowu pytanie do ciebie. Otóż kupiłem ten contact cleaner i wszystko przeczyściłem, ale te komunikaty nadal wracają. I to nawet kilka razy w ciągu jazdy. Dotyczą wszystkich świateł oprócz kierunków. Dodaje fotki z modyfikacji, możesz mi powiedzieć czy zrobiłem wszystko dobrze czy jednak coś spartoliłem? Dziś jeszcze wyczysciłem gniazda żarówek i poodginałem blaszki. Oczywiście najdziwniejsze jest to że wszystko działa. Pomyślałem już że może użyłem złych diod. Wlutowałem SB540. Dodaje też foto cleanera, żeby nie było że nie użyłem.
Ostatnio zmieniony 22 maja 2017, 21:19 przez dany1107, łącznie zmieniany 2 razy.
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Dla pocieszenia mam to samo. Czyściłem styki ale nie pomogło. U mnie najczęściej sygnalizuje 3 przepalone żarówki. 2 x kierunkowskazy i 1 pozycja lub na odwrót.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- dany1107
- Mieszkaniec
Najdziwniejsze jest to że Marcin nie ma żadnych komunikatów. Więc przyszło mi do głowy że może jednak coś nie tak zrobiłem. Bo czasem jest ok, czasem mam traskę ok 5km i 3 razy te same komunikaty.paweldm pisze:Dla pocieszenia mam to samo. Czyściłem styki ale nie pomogło. U mnie najczęściej sygnalizuje 3 przepalone żarówki. 2 x kierunkowskazy i 1 pozycja lub na odwrót.
- dany1107
- Mieszkaniec
Marcin i sprawdziłeś jak wygląda sprawa ze światłami w RECu?Flora pisze:Jutro wreszcie podepne się interfejsem i sprawdzę jak mam ustawione światła w RECu. Jest tam opcja dotycząca przyciemnianych lamp, od której zależna jest intensywność świateł. Może ma to wpływ również na pojawianie się błędów w układzie po modyfikacji.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
A kto normalny zamiast użyć ręcznego ciśnie hamulec stojąc na światłach? W nocy wystarczy pojedynczy zestaw żeby oślepiać.Mawerix pisze:Yebie po oczach na światłach jak wściekłe
dany1107 pisze:Flora napisał/a:
Jutro wreszcie podepne się interfejsem i sprawdzę jak mam ustawione światła w RECu. Jest tam opcja dotycząca przyciemnianych lamp, od której zależna jest intensywność świateł. Może ma to wpływ również na pojawianie się błędów w układzie po modyfikacji.
Marcin i sprawdziłeś jak wygląda sprawa ze światłami w RECu?
Niestety dopiero zakończyłem opiekę nad młodzieżą, a jutro o 5 muszę być w pracy. Może zdążę wpiąć się rano.
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Oznaczenie silnika: CDTI
3/4 kierowców nie używa ręcznego na światłach nawet z lenistwa (nawet ja), sam zauważyłeś że wystarczy pojedynczy zestaw a tu mamy prawdziwe olśnienie czerwonym światłem.Flora pisze:A kto normalny zamiast użyć ręcznego ciśnie hamulec stojąc na światłach? W nocy wystarczy pojedynczy zestaw żeby oślepiać
- dany1107
- Mieszkaniec
To co my mamy to i tak nie taka petarda, raz podjechałem pod światła a przede mną mietek, jaki nie pamiętam, ale jak wcisną hamulec to gwiazdki zobaczyłem. Miał dodatkowe światło stopu na całej długości szyby.Mawerix pisze:3/4 kierowców nie używa ręcznego na światłach nawet z lenistwa (nawet ja), sam zauważyłeś że wystarczy pojedynczy zestaw a tu mamy prawdziwe olśnienie czerwonym światłem.Flora pisze:A kto normalny zamiast użyć ręcznego ciśnie hamulec stojąc na światłach? W nocy wystarczy pojedynczy zestaw żeby oślepiać
Ostatnio zmieniony 24 maja 2017, 10:32 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mawerix
- Zafiromaniak
- Imię: Szczepan
- Auto: ZB 1.9
- Oznaczenie silnika: CDTI
Sam mod z dodatkowymi pozycyjnymi bardzo fajny ale niestety dodatkowe światła Stop to mordęga dla kierowcy z tyłu jak sam zauważasz.dany1107 pisze:To co my mamy to i tak nie taka petarda, raz podjechałem pod światła a przede mną mietek, jaki nie pamiętam, ale jak wcisną hamulec to gwiazdki zobaczyłem.