mateusz1947 ZAFIRA OPC 2.0T
-
- Świeżak
- Model:
mateusz1947 ZAFIRA OPC 2.0T
Własnie zostałem posiadaczem zafirki opc świeżo kupiona 2 dni temu w sumie w opłakanym stanie mechanicznym dałem za nią 4500 zl a do roboty to jest trochę, i ślizgające się sprzęgło i amory przód tyl poduszki silnika no i oczywiście uszczelnienie bo leje z niej jak hohoho, wiec prac jest od groma, ale myślę ze jeszcze będzie z tego samochodzik nie opisuje co ma jakie wyposażenie bo sami wiecie co jest w opc a sam jeszcze nie wiem do końca co ma jest to pierwszy opelek w rodzinie
Ostatnio zmieniony 24 maja 2017, 21:57 przez mateusz1947, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
będzie z pewnością i radości da co niemiaramateusz1947 pisze:myślę ze jeszcze będzie z tego samochodzik
czekam na dalsze fotorelacje z prac
Ostatnio zmieniony 24 maja 2017, 21:54 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20let
- Kontakt:
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Kupiłeś za pół darmo tak więc i tak się opłacało.
Widać że już była dłubana tak więc jak tylko ogarniesz ją mechanicznie to będziesz miał dobrą bazę do dalszych modów.
Jak ogarniesz sobie wszystko samemu to będziesz miał 100% pewności że masz to zrobione dobrze.
Powodzonka przy pracach bo zapowiada się kolejna perełka
Widać że już była dłubana tak więc jak tylko ogarniesz ją mechanicznie to będziesz miał dobrą bazę do dalszych modów.
Jak ogarniesz sobie wszystko samemu to będziesz miał 100% pewności że masz to zrobione dobrze.
Powodzonka przy pracach bo zapowiada się kolejna perełka
- michał0987
- Mieszkaniec
- Kontakt:
no tak kupiłem od znajomego parę wiosek dalej, z tego co mówi mody były robione przez jakaś firmę zagraniczna przed ściągnięciem do polski, no dziś kupiłem amorki, uszczelki miski i pod pokrywę zaworów problemy się robią z przegubem bo muszę wydrzeć i liczyć zęby żeby coś dobrać, a i zastanawiam się nad sprzęgłem jeszcze nie wiem jakiej firmy ale cena to trochę kosmos
EDIT
a i jest jakiś magiczny przełącznik pod kierownica kable prowadza do komputera znajomy elektromechanik twierdzi ze na 100% do zmiany mapy a ile w tym prawdy dopiero się przekonam po zakończeniu prac
EDIT
a i jest jakiś magiczny przełącznik pod kierownica kable prowadza do komputera znajomy elektromechanik twierdzi ze na 100% do zmiany mapy a ile w tym prawdy dopiero się przekonam po zakończeniu prac
Ostatnio zmieniony 26 maja 2017, 01:12 przez mateusz 1947, łącznie zmieniany 1 raz.
- michał0987
- Mieszkaniec
- Kontakt:
- wamka18
- Zafiromaniak
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira 2.0T ST2 Astra G Bertone 1.8 16v
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
Cena adekwatna do stanu. Powodzenia w reanimacji i dużo samozaparcia bo rozbierzesz jedno a okaże się że jeszcze trzy inne kwiatki wyjdą do naprawy.
Co do amorów to pamiętaj niby pasują od zwykłej ale nie będą miały tych właściwości co w 2.0T bo do nich nie ma zamienników. A co do silnika to osobiście jak musiał bym go uszczelnić i zdycha sprzęgło to wyciągał bym silnik a nie skrzynie.
Co do amorów to pamiętaj niby pasują od zwykłej ale nie będą miały tych właściwości co w 2.0T bo do nich nie ma zamienników. A co do silnika to osobiście jak musiał bym go uszczelnić i zdycha sprzęgło to wyciągał bym silnik a nie skrzynie.
Własnie dopiero co wróciłem z garażu ja i kumpel trochę wymęczeni, skrzynia wydarta oczywiście nie obyło się bez przeszkód urwane dwie śruby mocowania sanek, no i pęknięte w jednym miejscu sanki teraz pytanie czy kupować jakieś używki czy może pospawać?
no i docisk mnie zastanawia szlak wie co to jest. Jutro jadę zamawiać sprzęgło i mycie skrzyni bo zasyfiona okropnie.
wamka18 wiem własnie na chwile obecna wejdą te zwykle bo muszę zrobić przegląd bo brak a jak sprzedam stary samochodzik to wleci gwint
no i docisk mnie zastanawia szlak wie co to jest. Jutro jadę zamawiać sprzęgło i mycie skrzyni bo zasyfiona okropnie.
wamka18 wiem własnie na chwile obecna wejdą te zwykle bo muszę zrobić przegląd bo brak a jak sprzedam stary samochodzik to wleci gwint