[B] - Wojti- 2,0T OPC 241 KM- 2006
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Dalszy przebieg sprawy dalej zaskakuje ,przed wczoraj dostałem maila od PZU ze przyznano odszkodowanie (na ten śmieszny kosztorys 2480 zł) na które się nie zgodziłem ,nic nie podpisywałem a ponadto napisałem od razu odwołanie i kasa jest na koncie a na odwołanie cisza brak słów .Byłem w ASO i wycenili mi szkodę przy 22% rabacie dla PZU na 3713,33 zł + 500 zł powłoka w innym zakładzie bo oni nie są w stanie tego wykonać
Wczoraj napisałem kolejne 4 maile i zobaczymy co dalej ....ręce opadają ...
Wczoraj napisałem kolejne 4 maile i zobaczymy co dalej ....ręce opadają ...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Ręce opadają. Jak masz ubezpieczyć auto i ty masz dać kasę ubezpieczycielowi to jak najbardziej wszystko będzie super, bo masz pakiety premium itp. Jak przychodzi do wypłaty czy nawet naprawy to już jest gorzej a nawet tragicznie źle, bo przecież to amortyzacja, przebieg, wiek auta i w ogóle miało być inaczej.
Najlepszym rozwiązaniem zawsze jest wstawić auto do warsztatu i robić na faktury. Wtedy ubezpieczalnia nie ma innego wyjścia i musi wypłacić kwotę za usługę, a nie jakieś ochłapy na otarcie łez
Staniesz autem tak żeby zasłonić ten element auta i zgarniesz to co się będzie dało
Głowa do góry, jesteśmy z Tobą. Weź pod uwagę, że Twoja "delikatnie zarysowana" Zocha wygląda lepiej niż moja w całości
Najlepszym rozwiązaniem zawsze jest wstawić auto do warsztatu i robić na faktury. Wtedy ubezpieczalnia nie ma innego wyjścia i musi wypłacić kwotę za usługę, a nie jakieś ochłapy na otarcie łez
Staniesz autem tak żeby zasłonić ten element auta i zgarniesz to co się będzie dało
Głowa do góry, jesteśmy z Tobą. Weź pod uwagę, że Twoja "delikatnie zarysowana" Zocha wygląda lepiej niż moja w całości
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Korespodecja pisana przez SMS, Mail nie jest forma komunikacji w sprawie
W razie sprawy sadowej nikt tego nie zakwalifikuje jako dowody w sprawie
Przynajmniej w FR ( znam z przykladu na wlasnej skorze)
Podstawa to listy polecone z podwierdzeniem odbioru ( nawet nieodebrany przez adresata lub brak odpowiedzi przewaza strone)
Ale to wymaga czasu i cierpliwosci
Moze w Polsce jest inaczej ale liscik polecony jest zawsze niepodwazalna podstawa do odwolania
W razie sprawy sadowej nikt tego nie zakwalifikuje jako dowody w sprawie
Przynajmniej w FR ( znam z przykladu na wlasnej skorze)
Podstawa to listy polecone z podwierdzeniem odbioru ( nawet nieodebrany przez adresata lub brak odpowiedzi przewaza strone)
Ale to wymaga czasu i cierpliwosci
Moze w Polsce jest inaczej ale liscik polecony jest zawsze niepodwazalna podstawa do odwolania
Ostatnio zmieniony 03 cze 2017, 14:04 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojti
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ZB 400ps/502nm
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: z20leh
Nieszczęścia chodzą parami ...i to prawda dośc że zderzak rozwalony to teraz Zafirka zaczęła pi***zieć ....na zimnym gdy chwile sie nagrzała przestawało .Po sprawdzeniu u mechanika szybka diagnoza urwane dwie szpilki od kolektora wydechowego na pierwszym cylindrze Jutro walka z wykręcaniem k..... :> nowy komplet z uszczelka zamówiony w serwisie .Jeśli się nie uda wykręcić to nici ze zlotu... :> :> :> Jak pech to pech...
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he