Wymiana cewki zapłonowej
Moderator: Sebu$
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Michał, Ty masz Astrę 1,6 Mniejsza o to, skoro pytanie o Z18XE - ja bardzo niedawno wymieniałem, trafiłem na Delphi za niecałe 300zł (założona raz, bo gościu od którego kupiłem się nabrał, bo nie cewka była winna), cena była dobra i dlatego wziąłem. Oczywiście auto chodzi bardzo dobrze, ale jak długo wytrzyma? Tego raczej się nie dowiem. Jeżeli chodzi o producenta - jedne z najlepszych to Beru (tak jak Krzysiek prawi), ale ciężko je dostać, później Delphi i Valeo, oryginał Sagema byłby najlepszy, ale chyba też ciężko nowe kupić. Delphi i Valeo jest w podobnej cenie (ok. 350zł w najtańszej opcji z wysyłką) i wydaje mi się, że jakościowo identyczne
ps. to droga część, ale wierz mi - warto wymienić, po wymianie napewno nie pożałujesz
ps. to droga część, ale wierz mi - warto wymienić, po wymianie napewno nie pożałujesz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
", oryginał Sagema byłby najlepszy, ale chyba też ciężko nowe kupić"
E nie czego, chcesz załatwię Ci szybciutko jedyne 565zl
E nie czego, chcesz załatwię Ci szybciutko jedyne 565zl
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
Nawet taniej. Na początku roku wymieniałem na Valeo (wszyscy chwalili na forach opla, chyba nawet ZKP)- koszt zakupu i przesyłki 307zł. Przejechane na dzień dzisiejszy 16kkm i jak na razie ok.kacza1982 pisze:(...) Delphi i Valeo jest w podobnej cenie (ok. 350zł w najtańszej opcji z wysyłką) i wydaje mi się, że jakościowo identyczne (...)
Oryginalnie był Sagem ale i cena wyższa.
-
- Debiutant
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira C 1.4 Turbo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Panowie takie pytanie, bo się kompletnie nie znam. Miałem wymienioną dzisiaj cewkę na nową bo tamta walnięta (nie chodzi na drugim cylindrze). Czy ta stara cewka się jeszcze do czegoś może nadać czy już tylko do kosza? Jak mniemam, nie jest to naprawialna część i nikt z niej już żadnego pożytku nie zrobi tak?
Panowie takie pytanie, bo się kompletnie nie znam. Miałem wymienioną dzisiaj cewkę na nową bo tamta walnięta (nie chodzi na drugim cylindrze). Czy ta stara cewka się jeszcze do czegoś może nadać czy już tylko do kosza? Jak mniemam, nie jest to naprawialna część i nikt z niej już żadnego pożytku nie zrobi tak?
Możesz zostawić sobie gumki, jak nie są popękane, czasem się przydająpablitko pisze:Witam,