[B] - Sumik - Zafira B OPC - 2.0 T, 241KM - 2007r.
-
wampir11111
-
Cray123
Bedzie rodzina 300+
Za włożoną kase, czas i robote
Ten kolektor to coś podobnego do tego https://www.olx.pl/oferta/sportowy-kole ... 3f6b93f8ec ?
Za włożoną kase, czas i robote
Ten kolektor to coś podobnego do tego https://www.olx.pl/oferta/sportowy-kole ... 3f6b93f8ec ?
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Przez dołożenie sprężyn w docisku. Myślałem nad dołożeniem 2 słoneczka ale nie miałem takiego samego docisku żeby im go wysłać na części.tomekx9 pisze:Wzmocnienie docisku zrobili poprzez dołożenie drugiego słoneczka
Wiadomość odnośnie kolektora poszła na PW
Mam nadzieje, że we wtorek wszystko będzie wiadomo
Ostatnio zmieniony 15 cze 2017, 12:37 przez Sumik, łącznie zmieniany 2 razy.
- Sumik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira B OPC 300+
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
EDIT...
Dzisiaj przed pracą udało się wpaść do kumpla do warsztatu, który przechowywał w maszynie mój środek R134a.
Po wymianie węża od sprężarki na prawie nowy, wymianie zaworu rozprężnego i prawie wszystkich uszczelniaczy udało się przywrócić układu klimatyzacji do stanu fabrycznego. Ciśnienie 2 na 10bar (14 w szczycie) podczas pracy. W środku jak na biegunie
Do tego nowy pyłek i ozonowanie sprzętem generującym 8g/h ozonu. Znikły wszystkie zapachy. Łącznie z tym, który przed przyjazdem do warsztatu pachniał cytryną
sprzęt daje rade 
Dodatkowo Zośka przelatała pół zbiornika paliwa ( V power Racing 100 ) ze środkiem do czyszczenia wtrysków. Dzisiaj wieczorem w zbiorniku ląduje świeża dawka "setki" z uszlachetniaczem podnoszącym liczbę oktnaową
Czekamy na wtorek
z niecierpliwością 
Dzisiaj przed pracą udało się wpaść do kumpla do warsztatu, który przechowywał w maszynie mój środek R134a.
Po wymianie węża od sprężarki na prawie nowy, wymianie zaworu rozprężnego i prawie wszystkich uszczelniaczy udało się przywrócić układu klimatyzacji do stanu fabrycznego. Ciśnienie 2 na 10bar (14 w szczycie) podczas pracy. W środku jak na biegunie
Do tego nowy pyłek i ozonowanie sprzętem generującym 8g/h ozonu. Znikły wszystkie zapachy. Łącznie z tym, który przed przyjazdem do warsztatu pachniał cytryną
Dodatkowo Zośka przelatała pół zbiornika paliwa ( V power Racing 100 ) ze środkiem do czyszczenia wtrysków. Dzisiaj wieczorem w zbiorniku ląduje świeża dawka "setki" z uszlachetniaczem podnoszącym liczbę oktnaową
Czekamy na wtorek
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
a nie myślałeś o zabezpieczeniu foliąSumik pisze:W środku jest
Na zewnątrz lakier jest niestety troszkę wypłowiały bo pracuję w takim zakładzie, że muszę praktycznie co 2 dni myć furę na automacie bo inaczej nie odratowałbym lakieru. Wapno, alkalia itp.