W mojej zafirze prawdopodobnie było coś naprawiane pod wykładziną podłogową pod kanapą z lewej strony drugiego rzędu siedzeń. Niestety magikom z niemieckiego ASO nie chciało się zdejmować wykładziny i ją po prostu rozcięli a potem ładnie skleili. Moja młoda wsiadając od prawej strony(fotelik po lewej ) przebiegła się parokrotnie po miejscu klejenia i niestety puściło. I teraz mam dylemat, naprawiać to czy kupić jakąś używkę?
Jeśli naprawiać to może ktoś ma jakieś sugestie co do napraw rozciętych/rozerwanych wykładzin? Jeśli wymieniać to czy jest dużo roboty aby wymienić wykładzinę drugiego rzędu?
[B] Wymienić czy naprawić wykładzinę drugiego rzędu siedzeń?
- Martinezku
- Świeżak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z18XE
[B] Wymienić czy naprawić wykładzinę drugiego rzędu siedzeń?
Ostatnio zmieniony 19 cze 2017, 11:58 przez Martinezku, łącznie zmieniany 1 raz.
- Martinezku
- Świeżak
- Bywalec
- Imię: Irek
- Auto: Zafira B 1.8
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Żeby ją wymienić trzeba zdemontować tunel, plastiki progów, fotele z przodu i kanapę.
Sam próbowałem wyjąć tą wykładzinę bez demontażu kanapy ale nie dało rady, wykładzina jest sztywna i ma pod spodem wytłoczki z pianki.
Kilka zdjęć po zdjęciu wykładziny.
Sam próbowałem wyjąć tą wykładzinę bez demontażu kanapy ale nie dało rady, wykładzina jest sztywna i ma pod spodem wytłoczki z pianki.
Kilka zdjęć po zdjęciu wykładziny.
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 14:20 przez Irek_S., łącznie zmieniany 1 raz.
- Martinezku
- Świeżak