mateusz1947 ZAFIRA OPC 2.0T
- michał0987
- Mieszkaniec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20let
- Kontakt:
własnie z przyciskiem jest problem bo po naciśnięciu auto zalewa i wciskając gaz do oporu wali marchewa i malo tego tak jak by chciał jechać ale go dławi, podłączałem pod kompa i najprawdopodobniej przepływka, teraz jestem deczko bez kasy bo dosyć włożyłem ale myślę ze w połowie lipca będę miał przepływke wiec zobaczymy jak to będzie
a co do mocy trochę jest co ciągnąc wiec czemu nie
a wydech 2.5
a co do mocy trochę jest co ciągnąc wiec czemu nie
a wydech 2.5
Ostatnio zmieniony 01 lip 2017, 15:33 przez mateusz 1947, łącznie zmieniany 1 raz.
dawno nic nie pisałem wiec walne coś
dzis wleciało do zafirki
-filtr stożek simota
- 2x łożyska przód
-nowa rura dolotu bo wkurzał mnie już blow off w dole koło zbiorniczka płynu hamulcowego
- no i kpl rozrządu tu ciekawość wyjąłem starą pompę wody a tu mojemu zdziwieniu łopatki tarły o blok silnika ktoś się spotkał z tym?
dzis wleciało do zafirki
-filtr stożek simota
- 2x łożyska przód
-nowa rura dolotu bo wkurzał mnie już blow off w dole koło zbiorniczka płynu hamulcowego
- no i kpl rozrządu tu ciekawość wyjąłem starą pompę wody a tu mojemu zdziwieniu łopatki tarły o blok silnika ktoś się spotkał z tym?
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Pewnie coś s........e z mapą.nie da się w seryjnym sterowniku zrobić 2 map.może jest coś podłubane jak wspomniał sumik.jak chcesz mam programy do LET-a.blo-off to zło dla tego silnika.stożek trzeba bylo lepszy kupić
Krzysiek uważaj na słowa :>
Krzysiek uważaj na słowa :>
Ostatnio zmieniony 08 sie 2017, 14:37 przez ryba1, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
- Model:
-
- Świeżak
- Model:
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
bo to się po prostu nie nadaje do Z20LExmateusz1947 pisze:Czemu zło dla tego silnika?
najtańszy dostępny na rynkumateusz1947 pisze:co do stożka jak dla mnie dobry wybór
być może nie ma takiej potrzeby.możemy się spotkać i zerknę Ci na te automateusz1947 pisze: A sterowniki i tak będzie wymieniany
ryba1 można się spotkać czemu nie a skąd jesteś? najtańsze na rynku są po 40 ja dałem 130
no i mam mały problem z układem chłodzenia jak normalnie jeżdżę jest wszystko ok ale trochę jadę powyżej 140 przez jakieś 5 min to tak jak by się woda gotowała i duże ciśnienie jest w układzie tak mi się wydaje popuszczam korek no i dosyć sporo tego ciśnienia uchodzi
no i mam mały problem z układem chłodzenia jak normalnie jeżdżę jest wszystko ok ale trochę jadę powyżej 140 przez jakieś 5 min to tak jak by się woda gotowała i duże ciśnienie jest w układzie tak mi się wydaje popuszczam korek no i dosyć sporo tego ciśnienia uchodzi