[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
Często tak ludzie wysiadają , dzisiaj jakiś ciul w Zafira B na wylocie z Bydgoszczy tak ściął wyprzedzając mnie na chama że prawie by obtarł bok ,numer CSE 53CU będę pamiętać hehe, ludzie jeżdżą jak chamy. A nowa technologia która wchodzi w samochodach całkiem niektórym wyłączy myślenie.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, 18:25 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Znalazłem wreszcie czas żeby przy pomocy elektronarzędzi, które dostałem od Wojtiego pomęczyć materiały, które przywiózł mi RomanekDJ. Po drodze nauczyłem się ciąć plastik szlifierką kątową, a dziś ogarnąłem oświetlenie:
https://youtu.be/AO1nmvcXnm4
https://youtu.be/AO1nmvcXnm4
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 +
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Flora, a jakim cudem to założyłeś ? Przestrzeń schowków jest przecież w irokezie. A u Ciebie irokeza przecież nie ma. Jakim więc cudem Ci się to udało ?:)
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B OPC
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
No właśnie widzę już od jakiegoś czasu I stąd to pytanie - jakim cudem to założył, nie mając irokeza Bo to już mi na czary zakrawawampir11111 pisze: Dla naszego inżyniera Marcina nie ma rzeczy niemożliwych
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B OPC
Opel Zafira B OPC
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Oglądam na bieżąco serial Doctor Who, w którym główny bohater przemieszcza się pojazdem TARDIS, który to jest "znacznie większy wewnątrz". Wystarczyło zapożyczyć pozaziemską technologię i do Zafiry można teraz upchnąć wszystko
A tak na prawdę:
W praktyce największym problemem są poprzeczne wzmocnienia dachu, które odrobinę ograniczają możliwości, a sam irokez potrzebny jest właściwie jedynie dla pierwszego schowka.
Najwięcej czasu w tym projekcie zajęło mocowanie schowków do dachu i uzbrajanie ich w oświetlenie, a wcześniej przekładka podsufitki :>
A tak na prawdę:
Wszyscy błędnie zakładają, że schowki=irokez. Gdyby komuś pokazać zdjęcie schowków i zwykłą Zafirę myślałby, że to wyposażenie dodatkowe. Czy ktokolwiek sprawdził kiedyś ile miejsca potrzeba żeby upchnąć schowki pod dachem?Albert Einstein pisze:Gdy wszyscy wiedzą że coś jest niemożliwe, przychodzi ktoś kto o tym nie wie i robi to
W praktyce największym problemem są poprzeczne wzmocnienia dachu, które odrobinę ograniczają możliwości, a sam irokez potrzebny jest właściwie jedynie dla pierwszego schowka.
Najwięcej czasu w tym projekcie zajęło mocowanie schowków do dachu i uzbrajanie ich w oświetlenie, a wcześniej przekładka podsufitki :>
- Kocur
- Zafiromaniak
Hmm, ja sam mam irokeza i byłem święcie przekonany, że irokez=schowki. Cóż - wyprowadziłeś mnie z błędu i okazuje się, że sporo jeszcze się muszę o swoim samochodzie nauczyć.Flora pisze: Wszyscy błędnie zakładają, że schowki=irokez. Gdyby komuś pokazać zdjęcie schowków i zwykłą Zafirę myślałby, że to wyposażenie dodatkowe. Czy ktokolwiek sprawdził kiedyś ile miejsca potrzeba żeby upchnąć schowki pod dachem?
W każdym bądź razie - jestem pod wielkim wrażeniem Twojej pomysłowości, Flora
Opel Zafira B OPC
Opel Zafira B OPC