Moduł wentylatora

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
przemola1

Moduł wentylatora

#1 Post autor: przemola1 »

Dzisiaj przestał mi działać wentylator nawiewu, po rozebraniu okazało się, że przepalił się moduł regulacji obrotów wentylatora. Nie mam pojęcia, czy da się go wymienić w całości, czy będę musiał wymienić cały panel. Orientuje się ktoś ile coś takiego kosztuje, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć. Pisze na nim BEHR GM 90 559 839.

giant19s

#2 Post autor: giant19s »

Ale o jaki moduł chodzi?
Wiem że jakiś moduł od sterowania klimą i chłodzeniem silnika jest pod maską gdzieś tam.
Elektryk mówił że koszt takiego modułu to coś w granicach 300 zł.
Czeka mnie na wiosnę naprawa klimy oraz chłodzenia to będę wtedy wiedział coś więcej na ten temat :)
Na chwilę obecną mówię to co usłyszałem.

przemola1

#3 Post autor: przemola1 »

Moduł o którym pisałem znajduje się za panelem od regulacji nawiewu zmienia się nim prędkości wentylatora od 1 do 4.
Dzisiaj kupiłem na szrocie za 50zł. wymieniłem i wszystko działa.

kris

#4 Post autor: kris »

Możesz zrobić zdjęcie tego modułu i wstawić na forum. Może komuś się przyda, a będzie lepiej wiadomo o co chodzi.

giant19s

#5 Post autor: giant19s »

Czyli o inny moduł chodzi tak więc nie pomogę bo głupot nie chce pisać ;)

lufa23

#6 Post autor: lufa23 »

giant19s:
I jak?Wymieniłeś ten moduł? Ponoć jest gdzieś pod zderzakiem. Czekam na info, bo mam to samo. Ile kosztowała używka (nowy około 1200zł) i gdzie kupiłeś?

łobuz

#7 Post autor: łobuz »

Witam
Właśnie dziś wymieniałem ten moduł co jest w lewym przednim nadkolu za używke zapłaciłem 150 zł. Ważne jest by szukać modułu z tami samimi oznaczeniami jak jet na tym zamontowanym w samochodzie. Inne oznaczenia w moim przypadku nie sprawdziły się.

giant19s

#8 Post autor: giant19s »

lufa23 pisze:giant19s:
I jak?Wymieniłeś ten moduł? Ponoć jest gdzieś pod zderzakiem. Czekam na info, bo mam to samo. Ile kosztowała używka (nowy około 1200zł) i gdzie kupiłeś?
Jeszcze nie wymieniłem nic :P nie mam funduszy na to
Ale 1200 zł :shock: pytałem się to wychodziło coś około 300 za nówkę.
Czy my o tych samych modułach rozmawiamy...

darrrrek

#9 Post autor: darrrrek »

Panowie, jak się dostac do ECU układu chłodzenia który jest w lewym nadkolu ?? dostęp jest tylko po zdjęciu koła i odkręceniu plastikowego nadkola ??

olcik
Debiutant
Imię: Artur
Auto: OZA 1.8 INSI 2.0
Model: ZA
Oznaczenie silnika: z18xe

#10 Post autor: olcik »

łatwiej jest po zdjęciu zderzaka ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Klimatyzacja, ogrzewanie, układ chłodzenia”