Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tak dzwoniłem już kilka razy. Niestety jest niedostępny. Ponoć upadł producent.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Tymczasem nudząc się wymyśliłam sobie i zrealizowałem odblaski na drzwiach. Wykorzystałem taśmę o szerokości 25mm.
Załączniki
Chcę wymienić tylne hamulce (tarcze i klocki). Po przejrzeniu forum skłaniam się do tarcz Mikoda 1620 GT (nacinane i wiercone) oraz klocków TRW Ceramik. Całość znalazłem z przesyłką za 310zł. To dobra cena, czy ktoś ewentualnie zna sklep, gdzie nabędę taki komplet taniej?
Nie wiem jak z tymi klockami bo nie słyszałem o nich, ale tarcze jak najbardziej .
Polecam do tego ATE Ceramic. Robi się wtedy naprawdę bezpiecznie. I jak już robisz to pomyśl o wymianie płynu. Jest to koszt rzędu 100-150 zł z wymiana a od razu poczujesz różnicę. Nie musi być jakiś super firmowy czy o podwyższonych parametrach. Ważne żeby był świeży. Płyn hamulcowy jest bardzo higroskopijny i chłonie wodę. Taki płyn powinno wymieniać się co 3 lata a zazwyczaj jest tak ze jest ori...
Płyn już wymieniłem miesiąc temu przy wymianie tylnego zacisku.
Jeździłem na mikodah jakiś czas powiem ci szczerze że szału nie ma poza wyglądem, dodatkowo powiem więcej zabezpieczenie anty korozyjne żadne rdzewieją jak wściekłe, a farba którą są malowane wewnętrzne kanały oraz mocowanie do piasty schodzi po roku a po dwóch wglądały jakby miały ze 100tys nalatane, nawiercane otwory też zapychają się momentalnie pyłem z klocków i żaden z nich pożytek. Taka moja opinia na temat tych tarcz zrobisz jak chcesz.
Gdzieś miałem fotki tych tarcz po dwóch latach użytkowania jak znajdę to ci tu wstawię.
Ostatnio zmieniony 04 lip 2017, 20:53 przez kysiu241, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC.
Zwykłe kosztują ok 60zł, malowane i nacinane 90, zaś malowane, nacinane i nawiercane (tzw. GT) 97zł za sztukę.
To są ceny zakupu bezpośrednio u producenta atm mikoda z Częstochowy.
Dziś autko zaliczyło przegląd instalacji lpg po 10 000km i silnik otrzymał świeży olej Valvoline Max Life 5w40.