Na niemieckim są ale już na uk to wczoraj przez godzinę szukałem i nic.Rafoooo pisze:Na ebay'u znalazłem Taki ...LINK
... według wymiarów wszystko się zgadza... 320N, 350mm, 100mm wysówu
[TUT/B] Lift/siłownik maski ZB
-
dany1107
-
Rafoooo
-
dany1107
http://m.ebay.co.uk/itm/FOR-BMW-3-SERIE ... iid%253A23
Takie znalazłem ale niestety nie ma nic napisane odnośnie rozmiaru i siły. Chyba naprawdę zostanie mi zamówić z PL.
Takie znalazłem ale niestety nie ma nic napisane odnośnie rozmiaru i siły. Chyba naprawdę zostanie mi zamówić z PL.
-
dany1107
Panowie a czy te by były ok?
http://m.ebay.co.uk/itm/GAS-TAILGATE-ST ... iid%253A20
http://m.ebay.co.uk/itm/GAS-TAILGATE-ST ... iid%253A20
-
Rafoooo
-
dany1107
Mam i ja,
Podziękowania dla Rafała za pomoc jak i za super mocowania z regulacją
I potwierdzam jak już było tu napisane że trzeba maskę przytrzymać jak już dochodzi do skrajnego otwarcia bo aż lekko szarpnie pod koniec.
I potwierdzam jak już było tu napisane że trzeba maskę przytrzymać jak już dochodzi do skrajnego otwarcia bo aż lekko szarpnie pod koniec.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2017, 21:28 przez dany1107, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stacheta
Witam ja w sumie zrobiłem tak jak kolega Sumik z tym, że miałem problem z dociskiem silownika ale z pomocą kolegi wszystko poszło gdzieś z dorobieniem blaszki pół godzinki. Ta blaszka to fajny Pikuś myślałem że będzie gorzej wkrętarka flex aku imadło młotek i się trzyma u mnie blaszka firmy hilti z uchwytu wziąłem z pracy😉blaszka ma 2.5cm szerokości i 1 dziurę już zrobiona wystarcza 2 podkładki M8 w moim przypadku sworzen też M8 jakby ktoś potrzebował blaszki to mogę dorobić komuś i wysłać jakoś się dogadamy info na priv pzdr u mnie jeden siłownik trochę trzeba masce pomóc się unieść do góry ale jest dobrze powodzenia
-
Rafoooo
Dzisiaj dopiero zauważyłem Twojego postadany1107 pisze:Mam i ja,![]()
![]()
![]()
Podziękowania dla Rafała za pomoc jak i za super mocowania z regulacją
![]()
![]()
- kysiu241
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Z racji że też przymierzam się do montażu siłowników maski, prowadzę pewne poszukiwania :> znalazłem siłowniki ze smarta i pytanie czy by nie były lepsze, są o 1/3 słabsze od tych z bmw, mają tylko 130N siły wyrzutu, wymiarowo zbliżone choć trochę krótsze bo 305mm i pytanie czy by podeszły
dając 2szt wychodziło by tylko 260N wyrzutu a nie 640N jak w przypadku bmw.
allegro
allegro
Ostatnio zmieniony 07 lip 2017, 16:44 przez kysiu241, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC. 
-
Rafoooo
Trochę krótsze?
.... nie trochę tylko 45mm, a to jest dość sporo. Nie znajdziesz miejsca zamocowania, klapa się nie otworzy calkiem, a w rezultacie to 260N jej nie utrzyma
... To mój jeden z tej aukcji Link, który ma 320N wydawał mi się za słaby, dlatego dołożyłem drugi .... wydaje mi się, że nie masz co kombinować ... z tego co wiem to Sumik testował chyba kilka sztuk i te od Bmw E46 Sedana były najbardziej pasowne 
-
Rafoooo
-
Rafoooo