Podsufitka
Moderator: Sebu$
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Podsufitka
Czy może miał ktoś problem z niedoklejoną podsufitką w okolicach lampki tylnych siedzeń? U mnie nie dochodzi do sufitu. Jak się ją popchnie, to czuć, że była jakoś punktowo doklejana i ten klej puścił. Nie wiem, czy to mogę jakoś sam poprawić? Czy grozi to dalszym odpadnięciem? Opuszcza się wokół lampy jakieś 3cm.
Błękitna Zocha z Białołęki
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Między blachą dachu a podsufitką są takie wkłady (paski) z twardej gąbki rozmieszczone w różnych miejscach, które są przyklejone dwustronnie do podsufitki i do blachy nadając stałą odległość tym elementom. Możliwe, że ta gąbka odkleiła się od dachu w okolicy tej lampki. Wyjmij tę lampkę i jak masz drobną rękę może uda Ci się ją podkleić bez większego demontażu.
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Dzięki! Sporo mi pomogłeś. Przy wymianie maili z tapicerami dowiedziałem się, że trzeba zrobić nową gąbkową podbitkę podsufitki za jedyne 500 PLN. Teraz już wiem, jak z nimi rozmawiać.
PS. Z ręką to raczej nie da rady. Chyba bym nie zmieścił, ani nawet żona.
PPS. Góra podsufitki jest z czego zrobiona?
PS. Z ręką to raczej nie da rady. Chyba bym nie zmieścił, ani nawet żona.
PPS. Góra podsufitki jest z czego zrobiona?
Błękitna Zocha z Białołęki
mam takiego pomysła!!! Nie wiem czy się sprawdzi w Zafci (nie próbowałem jeszcze) ale w fordzie się sprawdził. Trzeba zbadać gdzie znajdują się te plastry i za pomocą strzykawki z jak najgrubszą igłą przebić podsufitkę i spuścić trochę kleju w płynie na te plastry. Po czym docisnąć podsufitkę i poczekać aż wyschnie. Jeśli się to zrobi starannie to na pewno nic nie będzie widać.
-
- Debiutant
- Imię: Paweł
- Auto: Opel Zafira C 1.4 Turbo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A14NET
Witam, chciałbym odświeżyć temat. Mam problem z podsufitką w ZA, która wisi prawie na całej długości dachu, najwięcej na środku. Wygląda to tak jakby straciła całą swoją sztywność. Mam pytanie, czy oprócz tego, że jest przymocowana na boczkach do o koła, jest jeszcze przyklejona do dachu? Czy znacie dobry sposób na naprawienie tego ( ponowne przyklejenie, jeżeli tak to czym najlepiej), czy może trzeba wymienić na inną? Proszę o porady.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mirek
- Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: X18XE1
pablitko, podsufitka jest na pewno zamocowana do dachu na takich jakby rzepach, które są jedna strona przyklejone do dachu a druga do posufitki.
Ja właśnie przerabiałem podobny prodlem bo odkleił mi sie jeden z rzepów od podsufitki w okolicy lampki II rzędu, kupiłem naewt klej do tapicerki ale najpierw spróbowałem przykleić zwykłym klejem typu SUPER GLUE i jak narazie się tzryma
Ja właśnie przerabiałem podobny prodlem bo odkleił mi sie jeden z rzepów od podsufitki w okolicy lampki II rzędu, kupiłem naewt klej do tapicerki ale najpierw spróbowałem przykleić zwykłym klejem typu SUPER GLUE i jak narazie się tzryma