[A] - Szorstki23 - 2.0 OPC, 192 KM, 2002
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Od zeszłej Środy Zafira ma konkurencje w rodzinie, brat kupił groźnego rywala.
Miała to być druga Zafira A OPC ale nie udało się znaleźć nic ciekawego to wybór padł na Volvo V40 T4 2.0T 200 KM z 2003 roku.
Autko już zrobiło 1500 km, na samym początku dostało pakiet startowy olej w silniku, w skrzyni, filtr powietrza, oleju i kabinowy. Teraz czeka na wymianę rozrządu.
Miała to być druga Zafira A OPC ale nie udało się znaleźć nic ciekawego to wybór padł na Volvo V40 T4 2.0T 200 KM z 2003 roku.
Autko już zrobiło 1500 km, na samym początku dostało pakiet startowy olej w silniku, w skrzyni, filtr powietrza, oleju i kabinowy. Teraz czeka na wymianę rozrządu.
- michał0987
- Mieszkaniec
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20let
- Kontakt:
Jeszcze nie sprawdzane co szybsze. Ale auto zasuwa jak szalone, miałem okazję się przejechać ze dwa razy to jest czym pocisnąć.Wojti pisze:Sławek sprawdzałeś co jest szybsze
A tutaj krótka fotorelacja z wczorajszych zakupów i działań przy aucie.
Skończyła mi się chemia do auta więc zrobiłem mały zapas. Kolejny raz postawiłem na produkty firmy Tenzi. Przy okazji zakupów w stałym miejscu dostałem kolejny gratis. Poprzednim razem przy zakupach dostałem 2 ściereczki z mikrofibry a tym razem ręczniki papierowe.
Wieczorem zabrałem się za zamontowanie wskaźnika egt.
Problem był z dobraniem gwintownika bo rozmiar M9 a grubość w calach, ale z pomocą szwagra udało się dobrać. Po wywierceniu i złożeniu całości przyszedł czas na wprowadzenie kabla z kostką do auta. Chwila zastanowienia(przecież jakoś gaziarz wciągnął kable do auta ) i jest otwór. Dostęp do bani ale się udało. Zasilanie wzięte bezpośrednio spod skrzynki, nie pamiętam z którego dokładnie bezpiecznika, ale jest zasilanie pod przekręceniu kluczyka w stacyjce na pozycję 2.
W chwili obecnej nie ma jeszcze dokładnego miejsca zamontowania i sposobu, więc trzeba było improwizować, a że pod ręka był uchwyt od telefonu to został zamontowany na nim czujnik.
- wampir11111
- Zafiromaniak
- Auto: Zafira B 340KM/480Nm
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LER