Witam,
pewna super firma z Krakowa montowała mi hak...
efekt jest taki, że klapa bagażnika obciera o zderzak przy zamykaniu - wygląda to tak jakby zderzak był lekko za wysoko i nie ma właściwego dystansu.
ostatnią rzeczą jaką chciałbym robić to jechać do nich na poprawkę - już mam reakcję alergiczną;)
Planuję zdjąć zderzak i zobaczyć czy można go lepiej zamontować i co jest przyczyną problemu.
Czy ktoś z Szanownych ma doświadczenie w zdejmowaniu zderzaka w zafirze tourer ?
- nie chciałbym czegoś urwać przy zdejmowaniu. Ewentualnie jakiś manual na ten temat bo nic nie znalazłem.
proszę o pomoc.
tylny zderzak - demontaż
Moderator: Sebu$
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
-
evolution1zafir
-
pawel77
dzięki za rady...
temat zakończony sukcesem!
odkręciłem zderzak - po 4 wkręty w nadkolach, lampy - 2 wkręty, pod lampami 4 zapadki, od dołu (pod zderzakiem) w zapinki.
i są jeszcze 4 zapadki na górze zderzaka - które nie były zapięte - mistrzowie montażu haków nie trafili w otwory montując zderzak i dlatego był minimalnie za wysoko.
Pooglądałem, zamontowałem poprawnie i mogę jechać na wakacje
Jakby ktoś chciał montować hak w Krakowie to chyba raczej nie tam gdzie ja...
pozdrawiam i zamykam temat.
temat zakończony sukcesem!
odkręciłem zderzak - po 4 wkręty w nadkolach, lampy - 2 wkręty, pod lampami 4 zapadki, od dołu (pod zderzakiem) w zapinki.
i są jeszcze 4 zapadki na górze zderzaka - które nie były zapięte - mistrzowie montażu haków nie trafili w otwory montując zderzak i dlatego był minimalnie za wysoko.
Pooglądałem, zamontowałem poprawnie i mogę jechać na wakacje
Jakby ktoś chciał montować hak w Krakowie to chyba raczej nie tam gdzie ja...
pozdrawiam i zamykam temat.