Obstawiam na 99% szczotki/styki wyrobionie w rozruszniku.wazkamax pisze:Witam, mam taki problem ze ostatnio auto nie chcialo zapalic i zachowywalo sie jakby sie akumulator rozladowal. Sprawdzilem napiecie na akumulatorze i mialem 12.5 V. W ogole po przekreceniu zaplonu bylo tylko slychac tylko tykanie, jak przy rozladowanym akumulatorze. Po podlaczeniu kabli od innego auta odpalilo. Czy moze to byc zwiazane z rozrusznikiem skoro akumulator jest dobry? przy odpalaniu na kable zwieksza sie napiecie i rozrusznik dostaje wieksze napiecie i odpala? bo akumulator nawet po calej nocy ma 12.5V. Stalo sie to kilka dni temu, a od dwoch dni auto znowu pali normalnie.
Rozrusznik
- misio
- Bywalec
- Imię: Michał
- Auto: Zafira 2.0 opc
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Kiedy zabijemy ostatnie zwierzę, złowimy ostatnią rybę, zetniemy ostatnie drzewo, zatrujemy ostatnią rzekę - zrozumiemy, że pieniędzy nie da się jeść.... howk !!!
-
- Świeżak
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.9 150km
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Mam pytanko ..bo jestem można powiedzieć w trakcie wymiany rozrusznika bo już jest w rozsypce ... I zamówiłem rozrusznik przyszedł... Ale teraz się dowiedziałem że są dwa typy z 9 i 10 zębami na bendiksie .... Przyszedł z 10 .... Ale nie wiem jaki mam bo jeszcze nie wyciągałem .... I teraz pytanie co jak mój ma 9. gdzieś tam mi się udało znaleźć że niby można montować taki i taki .... Ale czy na pewno ?!?! Dla przypomnienia 1.9 150 km
Mam pytanko ..bo jestem można powiedzieć w trakcie wymiany rozrusznika bo już jest w rozsypce ... I zamówiłem rozrusznik przyszedł... Ale teraz się dowiedziałem że są dwa typy z 9 i 10 zębami na bendiksie .... Przyszedł z 10 .... Ale nie wiem jaki mam bo jeszcze nie wyciągałem .... I teraz pytanie co jak mój ma 9. gdzieś tam mi się udało znaleźć że niby można montować taki i taki .... Ale czy na pewno ?!?! Dla przypomnienia 1.9 150 km